Små datacentre på vej til at uddø

De gigantiske datacentre er på vej til at tage livet af de mindre datacentre. Analysefirmaet IDC vurderer, at antallet af datacentre vil toppe i 2017, hvorefter det vil begynde at falde. Det oplyser IDC i en pressemeddelelse.

IDC vurderer, at kravene til it-driften er nået dertil, hvor det ikke længere er forretningsmæssigt forsvarligt at have et serverrum, som bliver varetaget på deltid af it-afdelingen.

»I løbet af de næste fem år vil flertallet af organisationer stoppe med selv at administrere deres infrastruktur. De vil gøre større brug af on-premise og hosted managed services til deres eksisterende it-systemer og vil vælge skyen til nye tjenester,« udtaler analysechef Richard L. Villars fra IDC.

Det betyder, at der bliver lukket flere små serverrum, og opgaverne lægges ud hos hosting-udbydere og i skyen. Resultatet bliver ifølge IDC, at der bliver færre datacentre efter 2017, hvor IDC forventer et maksimum på 8,6 millioner datacentre på verdensplan.

Antallet af kvadratmetre til datacentre vil imidlertid fortsætte med at vokse. I 2013 var der ifølge IDC 147 millioner kvadratmeter datacenterplads. Det vil i 2018 være øget til 180 millioner kvadratmeter.l

I 2018 vil de store megadatacentre, som tilhører cloud-udbyderne, udgøre knapt 45 procent af den nyopførte datacenterkapacitet mod blot 19 procent i 2013.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>