TDC: Vi kan ikke lukke helt for automatisk medsendelse af mobilnummer

TDC venter med at lukke helt ned for funktionen, hvor telefonnummeret automatisk bliver medsendt, når brugerne surfer ind på visse hjemmesider fra en mobiltelefon.

Godt nok har teleselskabernes branchesamarbejde, Teleindustrien, fortalt, at det senest i dag, onsdag, vil være slut med automatisk at medsende telefonnummeret, men så enkelt lader det ikke til at være for TDC’s vedkommende.

Læs også: Nu lukker teleselskaber for automatisk overførsel af mobilnumre til hjemmesider

I en mail fra kommunikationsmedarbejder hos TDC Rasmus Avnskjold fremgår det, at flere af teleselskabets egne domæner fortsat vil modtage mobilnummeret.

»Med undtagelse af tdc.dk-domænerne bliver de domæner, du henviser til, lukket senest i morgen (i dag, onsdag, red.). Når TDC-domænerne ikke også bliver lukket allerede i morgen, skyldes det en forpligtelse til at tilbyde TDC Play også til de TDC-mobilkunder, der stadig har wap-telefon. Her er mobilnummeret påkrævet for at bruge Play. Det er naturligvis uhensigtsmæssigt, og vi arbejder derfor på en løsning hurtigst muligt,« skriver han.

Internetaktivist og datalog Christian Panton, der i sidste uge opdagede teleoperatørernes praksis med automatisk at medsende mobilnummeret til visse hjemmesider i http-headeren, har tidligere lavet en liste over domæner, der, når de bliver tilgået via TDC’s netværk, har fået mobilnummeret medsendt.

Af listen fremgår flere af de TDC-domæner, der også fremover må formodes at få telefonnummeret medsendt, indtil TDC finder en løsning.

Den automatiske medsendelse af også hemmelige mobilnumre kan udgøre et helt konkret privacy-problem. Som Version2 tidligere har fortalt, kan apps, der ikke normalt ville have adgang til telefonens nummer, få det indirekte som følge af, at nogle domæner automatisk får nummeret tilsendt, når brugeren browser forbi fra en mobiltelefon.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>