To it-direktører forlader Skat

It-udviklingsdirektør Kristian Vengsgaard og it-driftsdirektør Karsten Reichstein stopper begge hos Skat.

»Kristian Vengsgaard har valgt at søge nye udfordringer uden for Skat, og Karsten Reichstein er blevet fritstillet. Derudover har Skat ikke yderligere kommentarer til personaleforhold,« meddeler Skats it-direktør, Jan Topp Rasmussen, til Version2 i en mail.

Kristian Vengsgaard, der har været ansat hos Skat i ti år, stopper den 1. december. Samtidig starter han i en ny stilling hos Rambøll, oplyser han.

Aftrædelserne kommer i kølvandet på en række dårlige sager for myndighedens it-ansvarlige. Senest har Rigsrevisionen i en rapport kritiseret Skat for ikke at have styr på sine databehandleraftaler. Men det er ikke sagerne, der har fået Kristian Vengsgaard til at søge væk fra Skats it-afdeling, fortæller han.

»Der er en masse ting, der er kommet i mål, og der er noget, der hænger. Sådan er det jo tit med projekter,« forklarer han.

It-skandaler koster milliarder

Version2 har gennem årene beskrevet flere af de projekter, der har hængt. Eksempelvis Et Fælles Inddrivningssystem (EFI), der skal bruges til at inddrive gæld. Systemet kom sidste år i drift seks år for sent. Forsinkelsen tvang i 2012 Skat til at opgive at indkræve 36 milliarder kroner forældet gæld, som staten ellers havde til gode. I år er systemet stadig ikke implementeret ordentligt, og det har resulteret i flere tabte gældskroner.

Læs også: Nye nedbrud i Skats skandalesystem kan koste staten dyrt

Læs også: Skat må opgive at inddrive 900 millioner kroner efter it-skandale

Søster-systemet Skattekonto, har ikke haft en bedre tur ind i den offentlige it-verden. Forsinkelser på systemet gjorde det umuligt for Skat at sende rykkere for vægtafgiften ud til borgerne, og myndigheden måtte i år ty til et midlertidigt system til at håndtere de ophobede regninger. En fejl i det midlertidige system betød, at mange borgere fik rykkere med rykkergebyr uden i første omgang at have fået en regning.

Flere forsinkede projekter

Både Skattekonto og EFI blev søsat i 2006 med IBM som leverandør og et budget på 149 millioner. Skat valgte helt usædvanligt at ophæve kontrakten med IBM i slutningen af 2008, da selskabet ikke var nået ret langt. Senere vandt CSC opgaven, men løb også ind i problemer. I 2012 blev Skattekonto så udskudt på ubestemt tid.

På det tidspunkt havde systemet kostet 334 millioner.

Skattekonto og EFI-systemet er tilsyneladende ikke enden på rækken af forsinkede it-projekter hos Skat. I den seneste rapport fra it-projektrådet, hvor der gøres status over offentlige it-projekter, fremgår det, at fire af ti forsinkede offentlige it-projekter er knyttet til Skat.

Det drejer sig for eksempel om en videreudvikling af værdipapirsystemet, der lige nu er 12 måneder forsinket.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>