Seks vigtige apps til din sommerferie: Tag ikke afsted uden disse apps

Sommerferien banker på døren for de fleste danskere. Kufferten skal pakkes, og glem nu ikke pas, underbukser og de der piller mod turistmave.

Men hov, du skal også huske at hente de vigtige ferie-apps til din smartphone. De kan faktisk være ganske afgørende for, hvordan din ferie bliver. 

Herunder er seks apps, som vi vil anbefale til din sommerferie. Alle apps fås til både iOS og Android.

Føj meget gerne flere apps til i debatten herunder.



Maps.me

1) Maps.me
Man behøver heldigvis ikke længere gå rundt med et klassisk turist-kort, når man besøger Barcelona eller Berlin.

Smartphonen er alligevel altid med i lommen, og det er alt andet lige lettere at finde ud af, hvor man præcis befinder sig, når GPS’en kan hjælpe med at udpege det på kortet.

Udfordringen med at anvende GPS og kort på smartphonen er, at en del løsninger kræver, at du også har en dataforbindelse – og det kan som bekendt hurtigt blive en dyr affære, når man er i udlandet.

Heldigvis findes der også en række apps, der lader dig downloade selve kortet hjemmefra, så du slet ikke behøver at være online, når du bruger det.

Google Maps tillader, at du kan downloade kort, og den løsning fungerer ganske glimrende. Vi vil dog her anbefale appen Maps.me, som lige er en tand bedre efter vores mening.

Den reagerer lynhurtigt, er meget præcis med GPS’en, understøtter rutevejledning, og så er kortet bare dejligt nemt at overskue, og vigtige steder er udpeget på forhånd.



Citymapper

2) Citymapper
En anden fin app, der hjælper dig med at finde rundt, er Citymapper.

Den gør det let og hurtigt at finde vej fra a til b via den offentlige transport – om det så er bus, tog, metro, færge eller noget helt femte.

Citymapper har vundet et hav af app-priser, og det forstår man godt, for det er nemt og hurtigt at rejse med Citymapper ved hånden.

Eneste minus er, at den ikke indholder rejseinformationer om alle byer, men kun de største rejsedestinationer i verden.



Airbnb

3) Airbnb og Hotels.com
Denne app-anbefaling er måske ikke den mest opfindsomme, men ikke desto mindre er både Airbnb og Hotels.com helt afgørende for, om du finder de bedste steder at bo, så du kan få den optimale ferie.

Medmindre du altså er på charter-holdet?

Begge apps giver især værdi på grund af de mange brugeranmeldelser, som man kan tage udgangspunkt i, når man skal finde et sted at bo.

Airbnb gør det også nemt at kommunikere med din vært før ankomsten og at finde vej til det sted, du skal bo.



Jyske Banks valutaomregner

4) Valutaomregner
En valutaomregner er rigtig god at have med på smartphonen, hvis du vil vide præcis, hvad prisen er i danske kroner.

Der findes et hav af apps i denne kategori, men her vil vi fremhæve Jyske Banks app, fordi den er gratis og giver et godt og detaljeret overblik.

Og så opdateres den hele tiden med aktuelle valutakurser.



Google Translate

4) Google Translate
Fulgte du heller ikke specielt godt med i Tysk og Spansk i skolen, så kan du i dag heldigvis hurtigt på hjælp af eksempelvis Google Translate.

Mens Googles oversætter naturligvis har nogle klare begrænsninger og nogle gange kommer med nogle mærkværdige bud, så fungerer den faktisk fint, hvis man bare skal vide, hvad et enkelt ord eller en enkelt sætning hedder på et andet sprog.

Det er også smart, at du eksempelvis kan tage et billede af en ret på det spanske menukort, hvorefter Google Translate automatisk oversætter ordene til dansk, uden at du skal i gang med at taste ind.



Yr

5) Yr
Vejret er for de fleste af os ret afgørende, når den står på ferie. Gerne masser af sol og slet ingen regn.

Uanset hvordan vejret arter sig, er det dog altid rart at vide besked på forhånd.

Yr er et godt bud på en vejr-app, der altid er nogenlunde præcis og har et godt og logisk design.



Spotify

6) Apps til offline-indhold
Når familien strander i lufthavnen eller i en kø på motorvejen, er det en kæmpe trøst med lidt god underholdning på smartphonen.

Dels findes der jo et hav af gode spil, men du kan også fint tage musik og film med på rejsen – og så skal det naturligvis fungere offline, så du ikke bliver rippet i data-roaming.

Her kan fremhæves eksempelvis Viaplay, der gør det muligt at downloade film og serier til rejsen, ligesom Spotify også understøtter offline-indhold.

Hvis du ikke har abonnement til nogen af delene, kan du med fordel tjekke det gratis podcast-indhold ud.

Mange af DR’s udsendelser kan du downloade og tage med på ferie, og man kommer faktisk rigtig langt med Ramasjang-indhold til ungerne på bagsædet.

Føj gerne dine egne app-tips til i debatten herunder.

Læs også:

Drop salg af apps: Her er der flest penge at hente for app-udviklerne

Dansk app det mest downloadede spil i hele verden fra både iOS og Android

Annonce:


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>