Google løfter sløret for den næste store version af Android: Gør dig klar til ‘Android Nougat’

Android 7.0, der indtil nu har båret kodenavnet Android N, kommer i den endelige udgave til at bære navnet Android Nougat.

Det blev afsløret torsdag på et event ved Googles hovedkvarter i Californien, som det fremgår af videoen herunder.

Det er planen, at Android Nougat skal udkomme i sensommeren, og den nye version tager over efter sidste års Android Marshmellow.

Android N blev præsenteret i marts og er nu ude anden beta-udgave.

Android-opdateringen vil blandt andet give brugerne en ny split-screen til multitasking og bedre notifikationer, ligesom Google gør sig klart til at understøtte virtual reality via Daydream-platformen, der er indbygget i Nougat.

Vi har tidligere skrevet lidt om, hvad du kan vente dig af den nye Android-version. Læs om det her.

Annonce:


Selvom der altså nu er en ny Android-version på trapperne, er det langt fra givet, at den kommer til din smartphone.

De seneste tal fra Googles udvikler-site viser, at den nyeste version af Android, Marshmellow, stadig kun er installeret på 10,1 procent af Android-enhederne.

Til gengæld ligger ældre Android-versioner som KitKat og Lollipop på henholdsvis 31,6 procent og 35,4 procent.

Google fremviste første gang Marshmallow på selskabets store I/O-udviklerkonference i maj sidste år, og styresystemet blev frigivet den 5. oktober.

Denne version har således været på markedet i snart ni måneder – men er altså fortsat kun blevet installeret på hver 10. Android-enhed.

For nylig viste en undersøgelse fra forbrugerrådet Tænk, at næsten halvdelen af Android-mobilerne slet ikke bliver opdateret til nyere versioner af Android, end den version de er født med.

44 procent af alle smartphones i Tænks undersøgelse har aldrig modtaget en opdatering fra producenterne, efter telefonen er kommet i salg. Læs mere om det her.

Læs også:

Google melder klart ud: Så længe sender vi Android-opdateringer til din smartphone

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>