Tesla-ejer kørte i døden med autopilot slået til

De amerikanske myndigheder undersøger nu en dødsulykke, der involverede en Tesla Model S med autopiloten aktiveret. Det oplyser Tesla selv på virksomhedens blog.

Teslas autopilot er en af de mest avancerede i branchen, og den gør det muligt for bilen at køre, uden at chaufføren betjener rattet eller pedalerne.

Koliderede med lastbil
Ulykken fandt sted på en landevej i den amerikanske stat Florida, hvor bilen kolliderede med en lastbil med anhænger, der krydsede vejen. Hverken bilens autopilot eller chaufføren registrerede køretøjets hvide trailer i kraftigt modlys.

Teslas administrerende direktør Elon Musk oplyser i et tweet, at lastbilen ikke blev registreret af bilens indbyggede radar, fordi radaren fejlfortolkede traileren som et vejskilt over vejbanen.

Uheldet bliver nu undersøgt at den amerikanske myndighed National Highway Traffic Safety Administration, der har åbnet en “indledende evaluering af uheldet” .

Læs også: Advarsel: Selvkørende biler kan føre til for meget sex i kabinen

Kørt 209 millioner kilometer
Ifølge Tesla har virksomhedens biler sammenlagt kørt 209 millioner kilometer med autopiloten, og der er indtil nu kun registreret én dødsulykke.

Til sammenligning sker på amerikanske landeveje en dødsulykke for hver gang, der er kørt 151 millioner kilometer.

Lastbilchaufføren fortæller ifølge nyhedsbureauet AP, at Teslaen kørte så stærkt, at den efter kollisionen fortsatte under lastbilens trailer og kolliderede med en telefonpæl 400 meter længere ned af vejen.



Chaufføren bliver advaret før autopilot-funktionen bliver slået til.

Så chaufføren film i mens?
Lastbilchaufføren hævder ligeledes, at føreren afspillede en Harry Potter-film i kabinen, da ulykken skete, og at lyden fra filmen stadigvæk kunne høres fra kabinen efter ulykken.

Tesla oplyser dog til AP, at det ikke er muligt at se film på bilens touchskærm. 

Tesla understreger ligeledes, at chaufføren aktivt skal slå autopiloten til, før den virker, samt at Tesla informerer chaufføren om, at det er en ny teknologi, der fortsat er i “beta-stadiet”.

Chaufføren bliver derfor også instrueret i, at vedkommende hele tiden skal holde sine hænder på rattet og være parat til at overtage styringen, mens autopiloten er slået til. 

Computerworld har tidligere testet Teslas autopilot-funktion, og herunder kan du se, hvordan det gik:

Læs også: 

Test: Teslas opdaterede Model S – med autopilot og 400 heste

Nu kan Tesla S køre selv med Autosteer: Vi har været på tur i den (næsten) selvkørende bil 

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>