50 ton betonelement dræber to på svensk byggeplads

Et 50 ton tungt betonelement er faldet ned på en byggeplads i Stockholm i Sverige og har dræbt to og såret én person alvorligt. Ulykken fandt sted kort før klokken ni tirsdag morgen på en byggeplads i bydelen Hjorthagen i Stockholm.

Arbejderne var i færd med opførelsen af et nyt biobrændselskraftværk, da det store element uden varsel rev sig fri og faldt ned i hovedet på arbejderne under, der måtte springe for deres liv.

Det er endnu uvist, hvad der forårsagede ulykken, men Aftonbladet har talt med flere byggearbejdere, der var til stede. Ifølge mediet var arbejderne i gang med at hejse flere elementer op i luften. De skulle indgå i kraftværkets kedel.

Elementet ramte angiveligt en lift på sin vej ned, hvor de tre arbejdere befandt sig. Folk på jorden nåede at springe til side, da det tunge element kom bragende. Der er forskellige meldinger om, hvad det var, der styrtede ned, men ifølge Aftonbladet var det en såkaldt varmeveksler på op mod 50 ton, der løsrev sig fra sit ophæng.

»Det hang og dinglede og blev så pludselig løst og kom uden varsel farende ned mellem bjælkerne,« fortæller en unavngiven kilde, som Aftonbladet har talt med.

Den ansvarlige talsmand for Stockholms Politi har heller ikke mange detaljer at tilføje om ulykken:

»Den kom på en eller anden måde til at sidde fast. Vi ved ikke hvordan. Det er en ren og skær ulykke, siger Kjell Lindgren, talsmand for Stockholm Politi.

Myndighederne vil ikke på nuværende tidspunkt oplyse nogen detaljer om de døde og den tilskadekomne med henvisning til, at en endelig identifikation ikke foreligger, og de pårørende er derfor endnu ikke underrettet.

Det er uklart, hvor mange mennesker der befandt sig på byggepladsen, da uheldet indtraf, men op mod 800 mennesker har deres daglige gang på pladsen.

De sendes nu hjem én efter én, efterhånden som politiet får afhørt dem om forholdene på byggepladsen, som det finskejede energiselskab Fortum er ansvarlig for. Alt arbejde på pladsen er suspenderet indtil videre.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>