Første brostøbning efter kollaps er nu i gang

Brokollapset på Helsingørmotorvejen fik Vejdirektoratet til at stoppe alle støbninger af broer over veje med trafik, men efter at have indført en række nye sikkerhedsprocedurer gik entreprenøren i går i gang med at støbe en motorvejsbro over Taastrupvej på Køge Bugt Motorvejen.

Læs også: Rapport: Støbeformens ‘vinger’ fik bro til at kollapse

Endnu er årsagen til kollapset på Helsingørmotorvejen ikke kendt, så Vejdirektoratet har indført en række nye regler. Blandt andet skal der udføres tredjepartskontrol af stilladsberegningerne, så der nu både er en stilladskoordinator, en stilladsevaluator og en uafhængig tredjepart inde over, før entreprenøren får tilladelse til at støbe.

»Vi har gjort alt, hvad der står i vores magt, for at sikre, at det ikke går galt. Den nye sikkerhedsinstruks er blevet fulgt, så jeg er rimelig tryg ved det hele,« fortæller anlægschef Erik Stoklund Larsen fra Vejdirektoratet.

Han var ude på pladsen i går aftes. Her til morgen, da 700 af projektets 1.000 m3 beton var pumpet i støbeformen, så alt ud til at gå efter planen.

Læs også: Vejdirektoratet skærper tilsynet med alle støbninger af nye broer

Den næste bro, der skal støbes, bliver formentlig en bro over motorvejen ved Holeby på Lolland. Men den er lidt mere kompliceret end broen ved Taastrupvej, så godkendelsen af beregningerne taget længere tid end beregningerne for stilladset til broen på Taastrupvej.

Ekspertgruppen, der undersøger kollapset på Helsingørmotorvejen, har ikke sagt, hvornår den forventer at være færdig med sin rapport om sammenstyrtningen.

Læs også: Ledende folk blev smidt ud af broprojekt før kollaps

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>