Blog: Kom nu i gang med distancearbejde

Distancearbejde er et udbredt fænomen i internationale it-virksomheder, men de danske virksomheder siger nej tak.

Nogle arbejdsopgaver kan selvfølgelig være umulige at udføre på afstand, men det er ikke tilfældet med softwareudvikling. Det kræver en computer, internetforbindelse og samarbejdsværktøjer. Det er alt, hvad du skal bruge, ud over dine egne evner.

Jeg er glad for København, Aarhus og de andre større byer. Men efter en del år i byerne foretrækker jeg nu at bo uden for byen og nyde et mere roligt familieliv. Da jeg snart er færdig på studiet, har jeg undersøgt muligheden for at arbejde hjemmefra. Desværre er distancearbejde ikke umiddelbart noget, de danske it-virksomheder tilbyder.

Hvem siger nej?

Jeg har undersøgt muligheden for at arbejde hjemmefra hos bl.a. Microsoft Business Solutions og Netcompany. Ingen af dem tilbyder distancearbejde på fuld tid som en mulighed.

Det er bemærkelsesværdigt, at Microsoft ikke tilbyder muligheden. En af de største fortalere for distancearbejde er Scott Hanselman, som netop er blevet ansat i Microsoft.

Det er ikke kun i Danmark at der findes en modvilje mod hjemmearbejdspladser. Internetgiganten Yahoo sløjfede i 2013 deres mulighed for hjemmearbejde.

Hvem siger ja?

Weworkremotely.com er en hjemmeside, hvor der bliver slået distancejobs op. Hjemmesiden er lavet og drevet af 37signals som selv består af et distribueret team fra hele verden.

Toptal.com forbinder udviklere med virksomheder — et slags vikarbureau for softwareudviklere. Toptal benytter samme ansættelsesforløb som det, Microsoft, Facebook, Google og andre bruger til at vurdere jobansøgere. Forskellen er blot, at hos Toptal foregår hele processen via internettet.

I USA er der mange virksomheder, der tilbyder fleksible jobs. Forbes har lavet en liste over 100 topvirksomheder, der tilbyder distancearbejde. Listen inkluderer virksomheder som Apple, IBM, Microsoft, Adobe, Red Hat og mange flere.

Fordelene ved distancearbejde er flere:

  • Der kan spares udgifter både til husleje, arbejdspladser og transport ved at lade de ansatte arbejde hjemmefra.

  • En hjemmearbejdsplads er ikke plaget af det samme støjniveau som på kontoret, hvilket gør det lettere at koncentrere sig om den opgave, der skal udføres. Det er også muligt at undgå afbrydelser ved at gøre sig selv digitalt utilgængelig.

  • Mange arbejder i dag med faste arbejdstider, men hvorfor ikke fokusere på udviklingsmålene i stedet? Hvis man gik fra de faste arbejdstider til faste arbejdsmål, kunne arbejdet nemmere passes ind i den enkelte udviklers hverdag.

Lad os sige ja til fremtidens arbejdsplads

Jeg håber, at nogle af de danske it-virksomheder snart ser fordelene ved distancearbejde. Faktisk vil jeg mene, at de ikke har råd til andet:

Der er meget snak om, at cloud workers kommer til at tage en del it-jobs i fremtiden. I stedet for at hyre lokalt går virksomhederne globalt i jagten på de rigtige (og billige) talenter. Lad os komme frem i skoene og have en stærk cloud work-force i Danmark, når den spådom bliver til virkelighed.

Når de danske virksomheder skal have udført cloud-arbejde i fremtiden, skal de være parat til det. Afprøv konceptet på de lokale udviklere. Forbered jer på fremtiden, inden udfordringen ikke kun indeholder distance, men også sprog, kultur og tidsforskelle.

Hvad er din holdning til distancearbejde? Er det et must at være på kontoret for at kunne udvikle software?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>