Danske Bank dropper gebyrplaner: MobilePay forbliver gratis

De 1,8 millioner brugere af Danske Banks betalings-app MobilePay kan fortsat sende penge frem og tilbage uden omkostninger. Et planlagt gebyr på 10 øre per transaktion, der skulle være indført i 2016, er blevet aflyst, meddeler Danske Bank.

Ifølge chefen for MobilePay, Mark Wraa-Hansen, sker det for at sikre at app’en kan blive ved med at vokse.

»Vi tror, at mobilbetaling vil vokse markant over de kommende år. For at lykkes med det, er det vigtigt, at mobilbetaling fortsætter med at være nemt og billigt at anvende. Derfor sikrer vi nu, at det forbliver gratis for forbrugerne at benyttet MobilePay,« siger han i en meddelelse.

Samtidig med, at banken dropper gebyret, lanceres tre nye løsninger til virksomheder, der vil bruge MobilePay til at modtage betalinger.

Intet alternativ til at droppe gebyr

Reelt set har Danske Bank ikke andet valg en at droppe gebyret på 10 øre, mener konsulent inden for betalingsteknologier fra firmaet PlusCon. Henning N. Jensen.

»Hvis man havde opretholdt et gebyr fra 2016 og fremefter – uanset om det er 10 øre, 25 øre eller 50 åre – så ville fokus have været rettet mod det. Og så ville befolkningen og journalister have diskuteret Danske Banks gebyrer, fremfor om MobilePay har succes eller ikke succes. Det har man indset hos Danske Bank. Og så har man meldt ud, at gebyret skulle slettes inden det blev et problem i den offentlige debat,« siger han til Version2.

Bag beslutningen ligger også en vurdering af, at de 10 øre aldrig må komme i vejen for de gebyrer Danske Bank får, fra de forretninger, der ønsker at anvende MobilePay, vurderer Henning N. Jensen.

»Det er helt klart, at Danske Bank har anlagt en strategi, hvor de vil skubbe forbrugeren foran og dermed tvinge forretninger til at tage MobilePay. Og der er der store gebyrer,« siger Henning N. Jensen.

Han forklarer, at MobilePay-gebyret for virksomheder er 1 pct. af transaktionsværdien, dog maksimalt 5 kroner.

Danske Bank mister en krone per overførsel

Henning N. Jensen fortæller, at MobilePay i dag fungerer via Nets’ e-handelsplatform, og det koster Danske Bank mere end en krone for hver MobilePay-overførsel. Henning N. Jensen vurderer, at Danske Bank snart vælger at overgå til konto-til-konto overførsel, som også den konkurrerende løsning Swipp i dag benytter. Med konto-til-konto-overførsler er gebyret noget lavere set fra bankens side.

»Danske Bank bliver nødt til at gå samme vej, ellers bliver det alt alt for dyrt at betale gebyrerne.«

Danske Banks overgang til konto-til-konto-overførsel i forhold til MobilePay mener Henning N. Jensen kommer til at ske i kølvandet på, at banksektoren er i gang med at implementere straks-overførsler. Det vil sige, at penge omgående bliver overført fra en konto til en anden i stedet for, som i dag, hvor overførslerne bliver clearet på bestemte tidspunkter af døgnet.

»Det er rent infrastruktur, men det betyder utroligt meget for bankernes evne til at checke, at pengene rent faktisk står på kontoen.«

Danske Bank forventer på nuværende tidspunkt, at MobilePay om året vil blive anvendt til omkring 40 millioner betalinger.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>