WWW-opfinder: Flere politikere bør lære at kode

Flere parlamentsmedlemmer skal have erfaring med tastatur og programmeringssprog før de går i brechen med at lovgive på it-området. Sådan sagde Ser Tim Berners-Lee, da han talte til et arrangement i London lørdag, skriver The Guardian.

»At være i stand til at kode betyder, at du kan forstå, hvad folk kan med en computer. Du er nødt til at forstå, hvad folk kan gøre med en computer, for at lave love om det,« sagde han.

Den ridderslåede Berners-Lee opfandt i 1989 World Wide Web, mens han var ansat hos CERN, og er nu direktør for World Wide Web Consortium, som udvikler videre på hypertekst-systemet. Han efterlyser nu større forståelse for computersprog blandt politikere.

»Vi har brug for folk i parlamentet, der kan kode, ikke fordi de skal bruge deres tid med at kode, men fordi de skal forstå, hvor magtfuldt et våben det er,« lød det fra Ser Tim Berners-Lee, der ved samme lejlighed roste den britiske regerings beslutning om at lære programmering til børn helt ned i femårsalderen.

»Vi skal introducere mennesker for programmering tidligt, så dem, det appellerer til, kan få så meget tid som muligt til at lære det og virkelig blive dygtige,« anbefalede han.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>