Datacentre flytter ind i forladte butikscentre

Butiksdøden har åbnet for billige kvadratmeter, som kan konverteres til datacentre, og det er især co-location-udbydere, som flytter ind i tomme butikscentre for at få plads til kunderne. Det skriver Wall Street Journal.

De helt store datacentre, som opføres af Google, Facebook, Amazon og en række andre store it-leverandører, kræver helt særlige bygninger for at køre effektivt og sikkert. Men for udbydere, som ikke har brug for helt samme krav til tæthed, strøm og fiberforbindelser, kan butikslokalerne være en interessant mulighed.

I USA er flere co-location-udbydere flyttet ind i tomme butiksbygninger, som konverteres til datacentre, hvor eksempelvis lokale virksomheder kan opstille deres backup-systemer.

Det er dog ikke alle butikskvadratmeter, der kan konverteres. Hvis butikken ligger som en del af et indkøbscenter, hvor der eksempelvis stadig drives restauranter, så kan brandfaren være for stor til at benytte en del af centret til datacenter.

For ejendomsselskaberne er datacentrene en mulighed for at få udlejet de ledige kvadratmeter i en tid, hvor der bliver færre fysiske butikker. Blandt andet på grund af internetbutikkerne, som så altså kan flytte ind i samme lokaler, blot på servere.

Men for lokalsamfundene er der væsentligt færre arbejdspladser i datacentre end i fysiske butikker.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>