FBI-aktion mod Tor-sider lukkede fup-kloner af Silk Road 2.0

Det amerikanske forbundspoliti FBI har muligvis givet en række illegale hjemmesider, der gemmer sig på Tor-netværket, en håndsrækning. En storstilet aktion har nemlig lukket et større antal sider, der var fup-kloner af andre Tor-sider. Det skriver Gizmodo.

FBI-aktionen gik blandt andet efter sider, der skjuler sig på Tor-netværket, hvor der handles med ulovlige varer som eksempelvis narkotika eller falske identitetspapirer. Målet var blandt andet siden Silk Road 2.0, som afløste Silk Road, der blev lukket i oktober 2013.

Læs også: FBI lukker Silk Road og arresterer manden bag

Men ifølge en gennemgang af Tor-netværket, som Nik Cubrilovic har foretaget, så ramte FBI-aktionen også 153 sider, som var oprettet af svindlere for at lokke personlige oplysninger ud af brugere, som troede, de var havnet på den rigtige side for illegale tjenester.

Mange af fupsider var oprettet ved hjælp af en bot, Onion Cloner, og ifølge gennemgangen ser det ud til, at FBI har lukket samtlige sider, som Onion Cloner havde oprettet. Dermed har FBI indirekte hjulpet de rigtige illegale sider ved at rydde ud i de falske sider.

Det samlede antal Tor-sider, som er lukket i aktionen, er ifølge Nik Cubrilovic 273, og mange af siderne tilhører privatpersoner eller har ikke vist tegn på ulovlige aktiviteter, men ser alligevel ud til at være lukket.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>