Norsk teletilsyn advarer mod at lade tjenester slippe uden om datakvoter

Norge har defineret et sæt retningslinjer, hvor telebranchen forpligter sig til netneutralitet. Det vil sige at lade alle tjenester få lige adgang til den tilgængelige båndbredde. Men der findes en udbredt praksis, som kan åbne for en glidebane, der skader netneutralitet. Det skriver GigaOm.

Det norske Post og Teletilsyn skriver i en kommentar, at det bliver problematisk, når internetudbyderne fritager visse tjenester fra at blive regnet med i de kvoter, der ofte er for dataforbruget.

Det kan eksempelvis være et mobilabonnement, hvor kunden kan bruge 10 gigabyte data om måneden. Det er ikke ualmindeligt, at internetudbyderen tilbyder, at eksempelvis e-mail og Facebook ikke tæller med i forbruget.

Og det er principielt imod målsætningen om netneutralitet. Normalt taler man i forbindelse med netneutralitet om at begrænse båndbredden for visse tjenester som eksempelvis videostreaming. Med kvoter opstår problemet i det øjeblik, at kunden har opbrugt sin kvote, så vil der ikke længere være netneutralitet mellem de tjenester, der er undtaget fra kvoten, og dem, der ikke er det.

Derfor er det i strid med princippet om netneutralitet, når visse tjenester bliver undtaget for dataforbruget, lyder det fra det norske tilsyn.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>