Globale skyer presser lokale hosting-udbydere

Amazons EC2 ligger på mere end én måde som en stor, metaforisk sky henover datacenterbranchen lige nu. Hvor de lokale udbydere af hosting tidligere mest var bekymrede for, at kunder skulle smutte over til naboen, så er det nu de store, globale cloud-udbydere, den primære konkurrence kommer fra.

Det fremgår af en undersøgelse, som datacenter-udbyderen Interxion har fået foretaget. I en tilsvarende undersøgelse i 2013 så blot 13 procent af hosting-udbyderne de store cloud-udbydere som deres værste konkurrenter. I år er det 37 procent.

Ifølge de nordiske tal fra undersøgelsen, så er de nordiske kunder lidt mindre begejstrede for at gå hele vejen i skyen, men til gengæld er de mere åbne for hybridmiljøer, hvor de selv har en del af infrastrukturdriften.

Infrastruktur som en service, IaaS, har med Amazon i spidsen ændret dramatisk ved hosting-markedet, hvor udbyderne derfor er nødt til at slå på nye parametre for at holde på kunderne.

»En af de vigtigste strategier, nordiske hosting-udbydere benytter for at modstå det internationale pres, er at tilbyde løsninger, der matcher kundernes stigende efterspørgsel på lokal placering af kritiske data og øget sikkerhed,« udtaler nordisk chef for Interxion, Peder Bank, ifølge en pressemeddelelse.

Derudover kan de lokale udbydere konkurrere ved eksempelvis at tilbyde lokal kundeservice.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>