Googles ballon-internet går i luften med første store test

20 balloner i omkring 20 kilometers højde er grundelementerne i Googles Project Loon, der skal bringe internet til egne, hvor der kun vanskeligt kommer forbindelse. Projektet har allerede lavet mindre test i USA, New Zealand og Brasilien, men nu tages der hul på en større test af det højsvævende system når ballonerne i december skal på en flyvetur over Australien. Det skriver Digi.no.

I samarbejde med internetudbyderen Telstra vil Google lade ballonerne fungerer som noget nær flyvende antenner. Hvis en ballon har forbindelse med Telstras antenner på jorden, kan ballonerne dele netværket imellem sig og dermed give internet til områder uden for antennernes normale rækkevide.

Ballonerne holder sig kørende med solpaneler, og en enkelt ballon kan dække et område, der er dobbelt så stort som Australiens hovestad Canberra, der har næsten 400.000 indbyggere.

Projektet bærer mindelser til Facebooks drone-ide, som på en meget lignende facon skal give internet fra luften. Fælles for de to projekter er, at de fokuserer på de to tredjedele af verdens befolkning, der ikke har internet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>