Hackerdømts mor indberetter it-efterforsker til statsadvokaten for forkert vidneudsagn

Kristina Svartholm, der er mor til Gottfrid Svartholm Warg, har i dag indberettet Rigspolitiets Flemming Grønnemose til Statsadvokaten, for at få undersøgt, om it-efterforskeren gav forkert vidneudsagn i danmarkshistoriens største hackersag. Det fremgår af en mail, som Kristina Svartholm blandt andet har sendt til Version2.

Flemming Grønnemose forklarede i retten under hackersagen, at politiet modtog de første advarsler om hacking af CSC i januar 2013. Svensk politis Jesper Blomström såede senere tvivl om den udlægning. Allerede i juni 2012 havde svensk politi første gang taget kontakt til de danske kollegaer. Og i september 2012 sendte Jesper Blomström en mail direkte til Flemming Grønnemose selv, der ifølge Politiken fortalte, at data fra CSC var fundet på Gottfrid Svartholm Wargs konfiskerede computer.

Derfor vil Kristina Svartholm nu have statsadvokaten – eller anden relevant myndighed – til at undersøge, om der er tale om decideret forkert vidneudsagn.

»Jeg forventer en redegørelse hurtigst muligt,« skriver hun.

Læs også: Dansk politi fik flere advarsler fra svensk politi om CSC-hacking

It-efterforsker Flemming Grønnemose forklarede efterfølgende fra vidnestolen i september, at han ikke var bekendt med, at de svenske advarsler fra 2012 skulle omhandle CSC. Direkte adspurgt ville Flemming Grønnemose ikke afvise, at det kunne have gjort en forskel for efterforskningen, hvis han var kommet ind i sagen tidligere.

Gottfrid Svartholm Warg blev den 30. oktober fundet skyldig i hacking af CSC’s mainframe. Han har anket dommen til landsretten.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>