Helt vildt og tovligt: Smartphones med datahastigheder på 450 Mbit/s

Spænd sikkerhedsselen og hold godt fast i brillerne: Når du om et par år kobler din spritnye smartphone til et 4G/LTE-mobilnetværk, kommer der til at være masser af spark i dataforbindelsen.

For selvom teleselskaberne allerede i dag udbyder LTE-forbindelser, så er netværkene kun halvdelen af det, der skal til for at få internethastighederne til at skyde i vejret på de mobile enheder.

Den anden del handler om de tilgængelige smartphones og mere specifikt de datamodems, de kommer med.

På det område kommer der til at ske ting og sager i de kommende år, vurderer ABI Research.

Analysefirmaet estimerer i en ny rapport, at antallet af smartphones med de hurtigste LTE-modems, kategori 9 og 10, vil nå op på 64 millioner ved udgangen af 2019.

Denne type modems understøtter teoretiske LTE-hastigheder på op til 450 Mbit/s.

Til sammenligning understøtter Apples nye iPhone 6 LTE-hastigheder på op til 150 Mbit/s.   

Netværk og smartphones går hånd i hånd
Men mens der altså er meget at glæde sig til, hvis man har den slags internet-behov, så ventes det i følge ABI Research, at disse smartphones først vil være almindeligt tilgængelige på markedet i slutningen af 2016.

Analysefirmaet tilføjer dog også, at eksempelvis Qualcomm netop har annonceret sit Gobi 9×45-modem, der understøtter hastigheder i den kaliber, som der her er tale om.

Men faktisk har Qualcomm allerede haft et smartphone-modem i et års tid, der understøtter op til 300 Mbit/s, men det findes kun i nogle få kommercielle smartphone-modeller, der er målrettet det Sydkoreanske marked, lyder det.

Forklaringen er i høj grad, at teleoperatørerne først lige skal tilbyde nogle LTE-abonnementer, der retfærdiggør, at smartphone-producenterne implementerer de nye modems.

Telia og TDC udbyder eksempelvis i øjeblikket 4G-abonnementer med downloadhastigheder på 17-71 Mbit/s og uploadhastigheder på 5-43 Mbit/s.

I sidste uge skrev vi om en ny undersøgelse, der viste, at Danmark nu har verdens fjerde hurtigste mobile bredbånd med en gennemsnitlig downloadhastighed på 12,4 Mbit/s.

Læs også:

Nu kommer LTE Advanced med meget mere power

Sådan skal din smartphone kommunikere uden mobilnetværket

Test af mobilt netværk: Nu kommer der for alvor rigtig meget fart på

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>