Intel forsøger at genoplive biometrisk kodeord

I den nære fremtid kan det være slut med at bruge kodeord, som vi kender dem i dag. I hvert fald, hvis det står til Intel, der vil lade dig bruge din biometri, når du åbner din inbakke eller din bankkonto.

Det skriver Computerworld.com

McAfee software med indbygget biometrisk teknologi til at godkende brugeren vil være tilgængelig som download allerede næste år, siger Krik Skaugen, der er direktør i PC Client Group hos Intel.

Læs også: Din pc’er og tablet lader trådløst fra næste år

»Din biometri gør grundlæggende brugen af koderod overflødig til Windows log-in og med tiden alle hjemmesider,« siger Skaugen til Computerworld.

Uddybende oplysninger er der ikke umiddelbart flere af. Men teknologien løser problemet med at huske an lang række log-in med dertil hørende kodeord. En gennemsnitlig bruger har ifølge Intel 18 kodeord og biometrisk genkendelse vil gøre pc’ere lettere at anvende, mener direktøren.

Læs også: Intel og Europol indgår samarbejde om bekæmpelse af cybercrime

At bruge biometri – vores fysiologisk karakteristika og adfærd – er ikke nyt. Det bliver brugt i Apple Pay, hvor fingeraftrykket hjælper til med at godkende transaktioner over Ipad eller Iphone. Intel har arbejdet på forskellige former for biometri gennem fingeraftryk, gestik, ansigts- og talegenkendelse.

McAfee ejes af Intel og chip-producenten laver smartphones, tablets og PC teknologi der udnytter sikkerhedssoftware. Intel har også arbejdet på biometrisk teknologi til wearables, i form af for eksempel høretelefoner, der måler en persons hjerterytme.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>