USA advarer EU mod at splitte Google op

EU’s overvejelser om et eventuelt påbud til Google om at dele sig i en amerikansk og en europæisk arm møder kritik fra Googles hjemland. Det skriver Reuters.

For indeværende kører undersøgelsen af Googles dominerende markedsposition nu på fjerde år og efter EU-Parlamentets varsling af en ikke-bindende resolution mod internetgiganter, herunder Google, advarer USA nu mod at lade EU-Kommissionens undersøgelse af Googles dominans blive politiseret.

Læs også: Europa Parlamentet vil splitte Google op

De to EU-parlamentarikere Andreas Schwab, en tysk konservativ og spanieren Ramon Tremosa, der er liberal, har nemlig offentliggjort et foreløbigt udkast, der kan blive enden på solid amerikansk dominans på blandt andet området for søgemaskiner.

»Det er vigtigt, at processen med at finde frem til manglende konkurrence og mulige løsninger er baseret på objektive og neutrale fakta og ikke bliver politiseret«, skriver den amerikanske ambassadør ved EU i en mail, hvor han yderligere påpeger, at han er med »bekymring noterer sig« udviklingen.

Læs også: Afgående EU-kommissær: Ulogisk at frygte Google

Resolutionen kommer efter at den tidligere Kommissær for Konkurrence, italieneren Joaquín Almunia i sidste øjeblik inden et længe ventet forlig kastede idéen fra sig. Det opfattes som et stigende pres på Kommissionen fra især europæiske virksomheder, der føler sig presset vestfra af amerikansk internetdominans.

Andrus Ansip, EU’s topembedsmand for det digitale marked siger til Reuters, at han er bekymret over, at visse tech-selskabers måske misbruger deres dominerende markedsposition, men tilføjer, at undersøgelsen af Google ikke må forhastes.

Google har ikke kommenteret sagen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>