Kollapset boligblok: Ingen må komme ind, før bygningen er afstivet

Boligblokken i Frederikshavn skal stives af, inden den kan undersøges, efter at en del af bygningen kollapsede søndag.

»Vi afstiver bygningen tirsdag, og onsdag, når man kan færdes sikkert i huset, kan vi sammen med myndighederne komme i gang med at undersøge årsagerne til styrtet. Så vi regner med at kunne pege på en forklaring sidst på ugen,« siger kommunikations- og marketingchef Ghita Borring fra NCC til Ritzau.

Torsdag får de evakuerede beboere ifølge nyhedsbureauet lov til i et begrænset tidsrum at hente deres mest nødvendige ejendele fra de intakte dele af bygningen.

Læs også: Her gik det galt, da stuerne i boligblok pludselig brasede sammen

NCC skriver i en pressemeddelelse, at firmaet arbejder på at finde en løsning til afstivning, så det er ufarligt at komme ind i bygningen.

Først derefter vil undersøgelsen af årsagen til, at stuerne i en opgang kollapsede, kunne gå i gang. Ifølge NCC er den pågældende boligblok er den første i Mølleparken, hvor renovering af facaderne er gået i gang.

»Det er en ulykke, der ikke måtte ske. Så det der er vigtigt for os nu er at afklare, hvorfor det alligevel skete og dernæst sikre, at det på ingen måde kan ske igen. Det arbejder vi sammen med myndighederne om, så vi alle kan lære af den forfærdelige hændelse,« siger områdedirektør Henrik Krogh Holm, NCC i pressemeddelelsen, hvor de fortæller, at de forventer at resultatet af undersøgelsen vil ligge klar fredag.

NCC’s egen undersøgelse bliver suppleret af Statens Byggeforskningsinstitut, som Landsbyggefonden, der støtter alment boligbyggeri, har bedt om at gå ind i sagen. Det skriver bladet Boligen.

Læs også: Her gik det galt, da stuerne i boligblok pludselig brasede sammen

»Vi har tillid til, at NCC laver en grundig undersøgelse af, hvad der er gået galt i det aktuelle tilfælde. Når vi i tillæg til NCC’s undersøgelse har bedt SBi gå ind i sagen, er det ud fra et ønske om at få uddraget alle de konklusioner, man kan, af den ulykkelige hændelse,« siger sekretariatschef Birger R. Kristensen fra Landsbyggefonden til Boligen.

»I Landsbyggefonden støtter vi renoveringer af almene boliger for milliarder årligt, og vi er naturligvis dybt optaget af, at sikkerheden for såvel beboere som håndværkere skal være maksimal,« tilføjer han.

Alle beboerne fra boligblokken bliver genhuset af boligforeningen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>