Kraken skal hjælpe med at finde manglende Bitcoins

Bitcoin-børsen Kraken vil hjælpe med at finde de bitcoins, som mangler efter likvideringen af MtGox, som tidligere var verdens største markedsplads for den digitale mønt. Det skriver Computerworld.com.

Payward, som ejer Kraken, vil også assistere med at efterforske og udbetale nogle af de krav fra MtGox-kunder, som da firmaet kollapsede 28. februar, mistede alle deres masser af penge. Det fortæller kuratoren på boet efter konkursen, Nobuaki Kobayashi, til kreditorerne på et møde i Tokyo.

Kobayashi arbejder i øjeblikket også på at finde ud af, hvad der forårsagede kollapset i MtGox, samt at rydde op i rodet fra kollapset.

»Kuratoren mener, at det er nyttigt, for at udføre konkursbehandlingen gnidningsløst og at beskytte interesserne for konkursens kreditorer, at opnå støtte fra en virksomhed med ekspertise i at drive en Bitcoin-handelsforretning og forvaltning af Bitcoin transaktioner,« skriver Kobayashi.

Kraken, som for få uger siden åbnede deres egen markedsplads for bitcoin i Japan, er blevet bragt på bane som de, der skal overtage MtGox’ handel med valutaen.

Da MtGox gik ned, sagde de, at omkring 750.000 af kundernes og 100.000 af deres egne bitcoins var forsvundet – tilsyneladende stjålet af hackere. De 850.000 bitcoins udgør samlet set omkring 474 millioner dollars, baseret på den værdi møntenheden havde på tidspunktet – det svarer til næsten 2,84 milliarder kroner.

Krakens direktør, Jesse Powell, understreger, at Kraken ikke kommer til at genoplive MtGox. Han fortæller samtidig, at udfaldet af konkursbehandlingen vil komme til at påvirke Bitcoin-samfundet som en helhed, og at de derfor frivilligt har valgt at bruge deres ressourcer på at forsøge at minimere skaderne på kreditorerne, og at genoprette troen på Bitcoin-valtuaen.

Det er dog stadig uklart, om Kraken vil være i stand til at genfinde nogen af de mistede bitcoins fra MtGox.

Tidligere direktør for MtGox, Mark Karpeles siger, at han vil samarbejde med Kraken inden for rammerne af konkursen. Han tror dog ikke på, at de finder nogen af de manglende mønter, da bytte-børsen efterhånden er blevet gennemsøgt.

Kobayashi siger, at boet efter MtGox på nuværende tidspunkt har fået sikret 202.149 bitcoins. Samtidig fortæller han, at han overvejer at tage retslige skridt for at få Karpeles til at betale de 1,1 millioner dollars tilbage, som han havde taget lån for i MtGox.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>