Microsoft frigiver hele serverdelen af .Net som open source

En af Microsofts største udfordringer lige nu er overgangen til cloud-baserede applikationer, som især bruges til at understøtte mobilapplikationer. Det er en verden, hvor Microsoft ikke kan forvente, at softwareudviklerne vælger Microsofts platform.

Det er formentligt motivet bag, at Microsoft nu gør hele serverdelen af .Net-platformen til open source.

Microsoft har allerede frigivet en del af platformen, men nu vil de resterende elementer følge efter i løbet af de næste måneder, oplyser Microsofts udviklingschef Soma Somasegar i et blogindlæg.

Læs også: Microsoft gør stor del af .Net-platformen til open source

Samtidig vil Microsoft udbygge understøttelse for .Net på andre styresystemer, så hele serverdelen af ASP.Net vil kunne køre på Linux og Mac OS X.

For Microsoft handler det dels om at sørge for at fastholde udviklere på .Net-platformen, som er vigtig for både Microsofts Windows- og Office-forretninger. Dels handler det om at gøre Microsofts platform cloud-venlig.

Muligheden for at køre ASP.Net fra Linux kan således ses i forlængelse af, at Microsoft tilbyder Linux på cloud-tjenesten Azure.

Udover nu at frigive resten af serverdelen af .Net-platformen som open source, vil Microsoft også frigive en ny, gratis udgave af Visual Studio, som kan bruges af op til fem udviklere i hver organisation. Igen er der formentligt tale om et tilbud, som skal gøre Microsoft mere attraktiv i forhold til eksempelvis mobiludviklere, som også får mulighed for gratis at benytte sig af Azure til små mobilapplikationer eller webtjenester.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>