Misbrug af sms-tjeneste til valg-panik fører til politianmeldelse

Blot fem personer modtog en sms, som tilsyneladende kom fra Politikens sms-tjeneste, om, at statsministeren havde udskrevet valg. Det førte til, at nyheden om valgudskrivelsen begyndte at sprede sig til sociale medier. Men der var tale om misbrug, og det fører nu til en politianmeldelse, skriver Politiken.

Politiken benytter firmaet Coolsms til at udsende sms-beskeder, og det var en anden kunde hos Coolsms, som fik mulighed for at udsende en sms via tjenesten, så den så ud til at være afsendt fra Politiken.

Dette misbrug er gået ud over Politikens troværdighed, lyder det fra JP/Politikens Hus, som altså har politianmeldt indehaveren af den Coolsms-konto, som blev benyttet til misbruget.

»Der er sket en stor skade, fordi det at skabe tvivl om, hvorvidt man kan stole på, at afsenderen af sms’er er dem, som de giver sig ud for at være, svækker troværdigheden af vores og andres sms’er. Der kan være situationer, hvor det er meget vigtigt, at modtageren kan stole på, at den, der ser ud til at være afsender, også er afsenderen,« siger chefredaktør Bo Lidegaard fra Politiken til avisen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>