Politikere bremser amerikansk opgør med NSA’s telelogning

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA får fortsat lov til at søge næsten uhindret i store mængder metadata om amerikanske telefonopkald, efter et lovforslag er faldet til jorden i senatet. Det skriver New York Times.

Forslaget nåede ikke op på de nødvendige 60 stemmer, som var nødvendige for at få taget sagen op, og nu må det vente, indtil de nye medlemmer af senatet, som blev valgt ind ved midtvejsvalget, har indtaget deres pladser.

NSA har i kølvandet på terrorangrebene den 11. september 2011 fået udvidede beføjelser til at søge i metadata om, hvilke telefonnumre der er forbundet med hinanden. Forslaget ville have pålagt NSA at skulle gennem en mere åben proces for at nå ud i andet led fra en terrormistænkts telefon.

Blandt andet ville indsamlingen af dataene blive lagt hos teleselskaberne frem for at blive udleveret til NSA.

NSA’s brug af aflytning er kommet i søgelyset efter den dokumentation, som Edward Snowden offentliggjorde i 2013. Det er værd at bemærke, at forslagene om at begrænse NSA’s muligheder kun drejer sig om overvågning af amerikanske statsborgere. En stor del af NSA’s omfattende overvågning er rettet mod udenlandske statsborgere.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>