NSA: Kina kan lamme USA’s el-net med cyberangreb

Kinas cyber-muskler er store nok til at lukke og slukke for strømmen i USA ved at angribe det amerikanske el-net. Det sagde NSA-chef Admiral Michael Rogers til medlemmer af den amerikanske kongres torsdag. Det skriver CNN.

Og Kina er ikke alene, lyder det fra Michael Rogers, der også er chef for U.S. Cyber Command. En eller to andre ikke-navngivne aktører har lignende kapacitet, sagde admiralen.

USA har ifølge NSA detekteret malware fra blandt andet Kina på amerikanske computersystemer. Systemer som har direkte indflydelse på indbyggernes liv.

»Det gør det muligt at lukke for meget afgrænsede og meget skræddersyede dele af vores infrastruktur,« sagde Michael Rogers til politikerne.

Ifølge NSA-chefen er angrebene en del af en trend, hvor nationer og andre afsøger svagheder i de amerikanske it-systemer.

Mens flere og flere nationer investerer i kapacitet til at udkæmpe krige i cyberspace, er der ifølge Michael Rogers også en stigning i antallet af private aktører, der lader sig leje til at udføre tvivlsomme it-gerninger.

Et medlem af kongressen kaldte grupperne for ”cyber-lejemordere”.

»Det er en bekymrende udvikling for os,« sagde Michael Rogers.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>