Google-eksperiment: Betal, og slip for reklamer på nettet

Imgur, ScienceDaily og Urban Dictionary er nogle af de sider, der vil skjule sine reklamer, hvis du betaler et mindre dollarbeløb om måneden. Det sker gennem det nye Google-projekt Contributor, der er en abonnements-tjeneste, hvor brugere kan betale for at undgå reklamer på nettet. Det skriver BBC.

Indtil videre er projektet i en test-fase, hvor kun inviterede får lov til at deltage, mens nysgerrige hjemmesider kan skrive sig på en venteliste.

Contributor fungerer ved, at brugere betaler mellem en og tre dollars på månedlig basis. Beløbet er tilsyneladende valgfrit alt efter, hvor meget man ønsker at støtte de sider, man besøger. Derefter vil abonnenter i stedet for reklamer se en pixeleret boks hos de hjemmesider, der deltager i projektet.

Brugerens abonnement er knyttet til en Google-konto, og pengene deler Google og hjemmesiderne imellem sig.

Contributor sælger sig selv som en måde at give støtte direkte til dem, der skaber indhold.

»Internettet i dag er for det meste understøttet af reklamer. Men hvad hvis der var en måde at give direkte støtte til de mennesker, som skaber siderne du besøger hver dag?« lyder det retorisk på projektets side.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>