Rejsekort giver over 800.000 bøder for manglende tjek ud

816.000 gange har rejsende i år glemt at tjekke ud ved de blåt-blinkende standere på stationer og i busser. Det er en stigning i forhold til sidste år, hvor bødetallet lå på 614.000. Det skriver Ekstra Bladet.

De 816.000 forglemmelser svarer til, at 2.607 rejsende hver dag fra starten af året til den 9. november har fået den automatiske glemme-bøde på 50 kroner. Det giver et samlet bøde-beløb i år på 40.8 millioner kroner til trafikselskaberne. Beløbet skal dog retfærdigvis modregnes den pris, som de rejsende burde have betalt for transporten med det offentlige.

Oven i kommer et ukendt antal bøder for manglende tjek-ind ved skift mellem transportmiddel.

Læs også: Minister forholder sig afventende til tvivlsomme rejsekort-bøder

Forbrugerrådet ser det høje antal bøder som et tydeligt tegn på, at Rejsekortet er indrettet på en uhensigtsmæssig måde.

»Det er beviset for, at rejsekortet er vanskeligt for folk at bruge korrekt. Det såkaldte skifte-tjek-in generer kunderne, og formålet er udelukkende at hjælpe trafikselskaberne til at fordele penge mellem hinanden,« siger Asta Ostrowski, transportpolitisk medarbejder i Forbrugerrådet, til Ekstra Bladet

Bjørn Wahlsten, der er direktør i Rejsekortet A/S, hæfter sig ved, at omkring 98 procent af alle rejser forløber som de skal. Han anerkender dog, at det er irriterende at glemme at tjekke ud.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>