Nu bliver nye lægemidler mod ebola testet direkte i felten

Læger Uden Grænser går i gang med at teste tre forskellige behandlinger mod ebola i de ramte områder. Indtil videre er 5.000 mennesker døde af sygdommen, og der har været kapløb om at finde behandlinger og vacciner. Det skriver Læger Uden Grænser i en pressemeddelelse.

Det Franske Nationale Institut for Sundheds og Medicinsk Forskning vil lede en test, som skal bruge det antivirale stof favipiravir, som har haft en positiv effekt på dyr. Det skal testes i Guéckédou, Guinea.

Antwerpens Institut for Tropisk Medicin vil lede en test af blodplasma, indeholdende antistoffer fra overlevende ebola-patienter. Det skal ske ved Donka Ebola Center i Conakry, Guinea.

Læs også: WHO: Ebola-serum kan være klar i Vestafrika om to uger

Oxford Universitet vil på vegne af International Severe Acute Respiratory and Emerging Infection Consortium teste stoffet brincidofovir, som også er et antiviralt lægemiddel. Man ved endnu ikke, hvor denne del af testen skal foregå.

Alle tre metoder har på papiret mulighed for at kurere ebola. Men de to lægemidler er endnu ikke helt færdigudviklede. Det gode ved dem er dog, at de trods alt er længere i processen end helt nye midler, da de er udviklet til at virke mod andre sygdomme, og at de hurtigt kan produceres i store mængder.

Men først nu – inden der har været gennemført de sædvanlige kliniske studier – skal de altså testes i felten.

»Disse tre prøver er en del af den første fase af forskning sigtet mod at finde den bedste behandling til at helbrede patienter med ebola (…) De tre tests vil derfor blive koordineret på reaktiv måde, så samtlige nye fakta kan blive diskuteret hurtigt, og vores forskningsplaner kan blive tilpasset,« siger professor Denis Malvy, som skal lede den franske del af undersøgelsen.

Læs også: Dansk ebola-vaccine købt af amerikansk medicinalkæmpe

»Det er et ikke tidligere set internationalt partnerskab, som repræsenterer håb for patienter om at kunne give en reel behandling mod en sygdom, som i dag dræber mellem 50 og 80 procent af de inficerede,« siger dr. Annick Antierens, som koordinerer det undersøgende partnerskab for Læger Uden Grænser.

De første forsøg finder sted i december i år, og de første resultater kan være klar allerede i februar 2015.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>