Ny blogger: Vil kun it-sikkerhedens Fukushima vække os?

Så er det tid til at sige goddag og velkommen til vores seneste nye studieblogger – og så har vi fuldt hold igen på Studiebloggen!

Hallur Helmsdal er 27 år, kommer oprindeligt fra Færøerne og er for en måneds tid siden startet på diplomingeniøruddannelsen i IT og Økonomi på DTU.

Han interesserer sig for de lidt mere organisatoriske opgaver indenfor IT – ikke helt så meget for, hvilket programmeringssprog eller operativsystem er bedst. Han synes, at fallerede it-projekter er meget interessante, da de bør give anledning til, at man fokuserer endnu mere på planlægning af sådanne projekter for at undgå gentagelser.

I sit første indlæg skriver han således:

‘Det er over 4 år siden, vi læste om, hvor meget skade Stuxnet-ormen kunne gøre. Det er over 2 år siden at Henning Mortensen fra ITEK advarede om lige præcis dette. (…) Hvor mange gange skal der råbes ‘Ulven kommer’?

Er det, fordi it-branchen er en relativt ung branche, og landets love ikke har formået at følge med udviklingen? Skal der en større katastrofe til, før vi tager it-sikkerhed seriøst? Skal vi have en Fukushima inden for it-sikkerhed, før man begynder at lukke systemernes internetadgang og får styr på, hvem der har adgang?’

Læs resten af hans indlæg ogher

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>