Sikkerhedsfrygt hos it-chefer blokerer for mobility

Austin, USA: Det er ofte sikkerhedsfrygt, der afholder it-chefer fra at køre virksomheden i retning af mere mobility og cloud-teknologi. Det viser en ny international undersøgelse lavet af Dell.

Undersøgelsen blev i går fremlagt på it-konferencen Dell World, der lige nu udspiller sig i it-gigantens hjemby Austin, Texas. 2000 it-chefer fra mellemstore virksomheder fordelt over hele verden blev adspurgt. Sikkerhed endte som den hyppigst angivne grund til, at virksomheder undlader at investere i cloud-teknologi og øget mobilitet.

Læs også Version2s Insight magasin om IT-sikkerhed og Bring Your Own Device.

Prasad Thrikutam er teknologichef for Dell Services, og han forstår godt bekymringen for at gøre virksomhedernes medarbejdere mere mobile.

»Sikkerhed er det største problem ved mobilitet. Mange adopterer ikke mobile teknologier af frygt for at tabe data. Vi har lært at sikre desktoppen. Men det er mobile har helt andre aspekter. Alene det at forstå, hvor sårbarhederne kan være, er blevet mere komplekst,« forklarer han.

Prasad Thrikutam understreger, at det langt fra kun er i brugernes hænder, der kan ske sikkerhedsbrud, når firmaplatformen bliver tilgængelig på smartphone og tablet. Dell-chefen nævner som eksempel et firma, der sikrede sig på brugersiden blandt andet med to-faktor verifikation, for efterfølgende at blive angrebet gennem ’back end’-systemet.

Mangler information for at håndtere sikkerhedsbrud

Langt størstedelen af It-cheferne angiver i undersøgelsen, at de mangler den tilstrækkelige information til at tage beslutninger om sikkerhedsrisici. Under en tredjedel mener, at de har den rette information til at tage risikobaserede beslutninger.

Den manglende information betyder også, at mange virksomheder ikke er klar til at reagere på et cyberangreb, lyder det fra Dell. Blot en ud af fire virksomheder har planer for at håndtere alle former for sikkerhedsbrud.

Men den viden er til stede, hvis it-cheferne leder det rigtig sted, mener Prasad Thrikutam. Han anbefaler, at man som it-chef danner sig et overblik over, hvilke kendte, relevante svagheder, der eksisterer. Derefter kan man lave en analyse af, hvordan svaghederne gør sig gældende for virksomheden.

Dells undersøgelse viser desuden, at tilliden til sikkerhedsbeslutninger er betydeligt højere i virksomheder, hvor ledelsen involverer sig i problemstillingen. I de fleste tilfælde er ledelsen dog fraværende, når det kommer til sikkerhed i selskabet.

Versions2’s rejseomkostninger i forbindelse med Dell World er betalt af Dell.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>