It-bøvl flere steder ved amerikansk valg

I forbindelse med det amerikanske midtvejsvalg, der fandt sted tirsdag, har flere valgkredse meldt om it-relaterede problemer. Det skriver Ars Technica.

IT-problemerne tirsdag inkluderede 11 stemmemaskiner ved stemmestederne Virginia Beach og Newport News i delstaten Virginia. I en udtalelse fra Virginia Department of Elections fremgår det, at maskiner af typen AccuVote TSX Touch Screen ændrede stemmerne til noget andet end det, vælgeren havde i sinde.

I meddelelsen står der også, at de berørte stemmesteder har haft tilstrækkeligt med maskiner i reserve til at de tekniske problemer ikke har påvirket valghandlingen.

Læs også: Analyse: Hvad kan vi lære af e-valgsdebatten?

»Touch screen-stemmemaskine vælgere har mulighed for at gennemse deres valg og lave endelige rettelser på en opsummeringsskærm inden deres stemme bliver afgivet. Hvis en maskine ikke afspejler vælgerens valg, så bør vælgeren gør en valgtilforordnet opmærksom på det inden stemmen bliver afgivet,« står der blandt andet i udtalelsen ifølge Ars Technica.

Flere andre problemer har ramt midtvejsvalget. Et andet eksempel er fra Connecticut, hvor guvernør Dan Malloy har forlænget flere valgsteders åbningstider som følge af ikke nærmere specificerede it-problemer. Og North Carolina var der eksempler på, at de forkerte lister med stemmeberettigede var blevet læst ind på USB-nøgler.

Ifølge Ars Technica, så er elektronisk stemmeafgivelse i USA på retur, fordi vælgere og valgtilforordnede har dalende tillid til de elektroniske stemmesystemer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>