Skat åbner for massemails på Digital Post

Selvom en mail om forskudsopgørelsen i den sidste tid har tikket ind hos danskernes mail-indbakker, er der grund til at være meget varsom med elektroniske beskeder fra Skat. It-kriminelle har gentagne gange vist, at det er nemt at lave mail, der ligner en ægte Skat-besked på en prik.

Nu åbner Skat for, at myndighedens mails kan sendes ud på en mere sikker måde via Digital Post. Det skriver Politiken.

Læs også: Pas på: Ekstremt vellavet snydemail fra ‘SKAT’ hærger danske indbakker

Foreløbigt er det dog kun borgere, der beder om det, som vil modtage post den vej, lyder det fra myndigheden. Medmindre at borgeren slet ikke er tilmeldt nogen notifikationsordning – i så fald vil der fra foråret komme besked fra Skat via Digital Post.

Som Version2 kunne berette i sidste uge, langer flere eksperter ud efter Skat for at gøre det alt for vanskeligt for borgerne og alt for let for de kriminelle, når der sendes mail ud til borgerne.

Læs også: Eksperter: Skat bør bruge Digital Post for at mindske phishing

»Den typiske borger vil ikke kunne se forskel på, om det er en phishing-mail eller en rigtig mail. Og det kan man lige så godt undgå,« sagde formand for Rådet for Digital Sikkerhed Birgitte Kofod Olsen til Version2 i den forbindelse.

Phishing-angreb er lettere at spotte for borgere, hvis man ved, at al legitim kommunikation fra myndigheden kommer via Digital Post.

Læs også: Digitaliseringsstyrelsen: Derfor må Skat alligevel godt linke i mails

Skatteminister Benny Engelbrecht vil ikke vurdere Skats sikkerhed, men han ser debatten som en god ting for myndigheden.

»Jeg vil ikke gå ind i en teknisk vurdering af, om det nu er en god eller dårlig idé at sende mails ud til borgerne med links. Det må Skats it-folk selv svare på. Men omkring kritikken af Skat vil jeg gerne sige, at det er godt, at mange eksperter kommer med gode råd til Skat om, hvordan de skal forholde sig til sikkerheden. Det kan få Skat til holde sig oppe på tæerne«, siger ministeren til Politiken.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>