Kræftpatienter finder billig medicin på darknet-sider

Det er ikke kun våben og narko, der handles på sider, skjult for søgemaskiner i anonymiseringsnetværk som for eksempel Tor. Også medicin er blevet et populært produkt fra de skjulte butikker. Det skriver Vocativ.

Et af de største af darknet-apotekerne er indisk-baserede Got Milk, som blev åbnet af Manmohan Singh. Han forklarer, at størstedelen af butikkens kunder kommer fra USA, Australien og Storbritannien og oplyser, at 10 procent af kunderne er amerikanske veteraner, der blandt andet leder efter medicin mod depression og post-traumatisk stress.

»Hvis du er uden forsikring, så har du måske slet ikke råd til medicin. Ikke alle har adgang til læger hele tiden, eller også er de begrænset af deres geografisk placering,« forklarer Singh, der er blevet millionær på Got Milk.

En af Got Milk’s kunder er en amerikansk mand, som skaffede kræftmedicin til sin mor, da lægeregningen – selv med forsikring – blev for høj. Medicin, som i USA koster 28.000 dollars om året kunne manden finde på darknet-sider til omkring 2.000 dollars.

Læger advarer ifølge IB Times om, at medicin købt online muligvis ikke har været igennem alle lovpligtige sikkerhedstjek. Og FN har vurderet, at halvdelen af medikamenterne, der sælges online, er kopivarer.

Ifølge Manmohan Singh kommer Got Milk’s varer fra samme producenter som leverer til internationale apoteker.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>