Træt af spionage: Amerikansk stat vil lukke for vandet til NSA-datacenter

Byen Bluffdale i Utah huser et datacenter for NSA. Et datacenter med en ekstrem tørst, der i juli sidste år brugte 23 millioner liter vand. Nu arbejder statens lovgivende apparat på en lov, der vil lukke for den kolde hane, skriver The Salt Lake Tribune.

Lige nu leveres NSA’s vand af byen Bluffdale til en pris, der angiveligt ligger under markedsprisen. Men lovforslaget vil – hvis det bliver vedtaget – forbyde distrikter at indgå nye aftaler med NSA, når den gamle udløber. Dermed vil delstaten ikke længere hjælpe NSA med at køle sit enorme ørken-datacenter, der tidligere på året var plaget af store problemer med elektriske nedsmeltninger.

Læs også: Nedsmeltninger i gigantisk datacenter skaber intern fortvivlelse i NSA

Manden bag lovforslaget, som onsdag ikke mødte modstand hos Utahs relevante komité, forklarede, at NSA kom til staten med løftet om at leve op til den amerikanske forfatning.

»Vi ved alle, at den er blevet overtrådt,« sagde repræsentanten til komiteen.

Loven vil forbyde »materiel støtte og assistance i nogen form til nogen federal data-indsamling og overvågnings-myndighed,« lyder det.

Læs også: USA bygger gigantisk spion-datacenter til 12 milliarder kroner

Datacentret blev placeret i Utah på grund af lave priser på strøm. Centeret bruger konstant 65 megawatt, hvilket kan fodre en mindre by på 20.000 indbyggere med energi, og elregningen kommer ifølge kilder til at ligge på én million dollar om måneden. Det er uvist om datacentret kan fungere, hvis Utah forbyder alt salg af vand til NSA.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>