Vækstpulje til landdistrikter kan bruges til lokal bredbåndsstøtte

Hvis du bor i et landområde med dårlig bredbåndsinfrastruktur, er der muligvis penge at hente til en hurtigere internetforbindelse.

Siden 2007 har såkaldte lokale aktionsgrupper kunne søge om penge fra en milliardpulje til kunstudstillinger, madmesser og turistattraktioner. Men pengene, der skal bruges på at skabe vækst i landdistrikter, må også bruge til at forbedre bredbåndsforbindelsen til Danmarks landlige egne. Det bekræfter fødevareminister Dan Jørgensen.

Bredbåndsstøtten skal bare prioriteres af de lokale aktionsgrupper selv, lyder det i et svar fra ministeren på et spørgsmål fra Venstres Erling Bonnesen.

»I den politiske aftale om udmøntningen af landdistriktsprogrammet for 2014-2015 er der ikke afsat særskilte midler til bredbåndsinfrastruktur. Under LAG-ordningen kan de lokale aktionsgrupper (LAG) dog vælge at støtte dette formål lokalt,« står der i svaret.

Lokale aktionsgrupper er lokalt forankrede foreninger. Det er disse grupper, der af Ministeriet for By, Bolig og Land får stillet et budget til rådighed, og som efterfølgende kan tildele pengene til lokale projekter. Som eksempler på projekter nævner ministeriet selv etablering af naturstier eller mindre sportsbaner. Men pengene kan altså også – såfremt ideen kan få opbakning – anvendes på bedre bredbånd.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>