Tidligere HP-topchef vil være præsident i USA


HP’s tidligere øverste chef i hele verden, amerikaneren Carly Fiorina, vil forsøge at blive valgt som republikanernes præsident-kandidat til det næste amerikanske valg, der finder sted i 2016.

Carly Fiorina blev fyret på gråt papir som topchef for HP i 2005, hvilket du kan læse mere om her: Fiorina forlader HP med 246 millioner kroner i lommen

Hun har aldrig tidligere haft en politisk toppost, men har dog prøvet at føre valgkampagne tidligere, i det hun forsøgte at blive valgt som en republikanernes kandidater i Californien til senats-valget i 2010.

Hun har ligeledes tidligere arbejdet som økonomisk rådgiver for den republikanske præsident-kandidat, John McCain, hvor hun fik ry for at være meget veltalende og overbevisende.

25 mulige kandidater i farvandet
Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste er der for tiden omkring 25 kandidater i farvandet til kampen om at blive republikansk præsident-kandidat, hvoraf Carly Fiorina er den eneste kvinde.

Hun blev i sin tid som topchef for HP ikke mindst kendt for selskabets kæmpe milliard-opkøb af rivalen Compaq i 2001, selv om blandt andet Walter Hewlett – søn af selskabets stifter – var imod planerne.

Compaq-opkøbet blev da heller ikke nogen succes, men kostede HP meget store summer i indtjening og egenkapital, og det hele endte med, at Fiorina blev sat på porten af HP’s bestyrelse i 2005.

Du kan læse mere om opkøbet her: It-historiens værste katastrofe-opkøb.

HP har fornylig meddelt, at det arbejder med planer om at opsplitte selskabet i en selvstændig pc-forretning og alt det andet.

Det kan du læse mere om her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

Carly Fiorina blev som topchef for HP afløst af Mark Hurd, der ligeledes senere blev fyret på gråt papir på grund af en sex-skandale: To år med kaos hos HP.

Også Mark Hurds afløser, tyskeren Leo Apotheker, blev fyret: HP fyrer Léo Apotheker – ny topchef ansat

Han er i dag blandt andet bestyrelsesformand for KMD.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>