Direktør forlader milliard-stort dansk it-driftsselskab: Ny strategi på plads

60-årige Erling Jensen har efter 10 år valgt at vinke farvel til jobbet
som administrerende direktør i it-firmaet JN Data, der holder til huse i Silkeborg.

JN Datas godt 500 medarbejdere leverer it-drift til Nykredit, Jyske Bank og en lang række mindre pengeinstitutter gennem BEC og SDC, som i løbet af Erling Jensen tid som direktør er blevet en del af kundekredsen, som har konsolideret deres it-drift i stadig større enheder. det har også ført til, at selskabets omsætning er vokset voldsomt, så den i 2014 rundede 1,7 milliarder kroner.

Direktørskiftet sker på et tidspunkt, hvor JN Data står i et vadested.

Skal man fortsat nøjes med at levere it-drift til sine ejere, hvor Nykredit er den absolut største spiller? Eller skal man kaste sig ud i at konkurrere med driftsudbydere som KMD, NNIT og CSC om en bredere kundekreds?

Ny strategiperiode
Så sent som i maj ændrede JN Data opbygningen af sin forretning med oprettelse af en ny forretningsenhed, der netop er rettet mod at skaffe nye kunder udenfor den traditionelle portefølje.

“Vi står overfor en ny strategiperiode, og der har Erling Jensen sagt, at han nu gerne vil prøve noget andet,” lyder det fra JN Datas bestyrelsesformand, Leif Flemming Larsen, der også er bankdirektør i
Jyske Bank.

Bestyrelsesformanden afviser, at Erling Jensen er blevet fyret, og understreger, at hans exit sker på eget initiativ.

“Men det er en anden måde, vi skal arbejde på i fremtiden. Under Erling Jensen har vi med succes lagt vores forskellige driftsområder sammen. Men under den nye strategi er det helt sikkert en anden opgave, vi står overfor. Der har Erling så følt, at han gerne ville prøve noget andet,” lyder det fra Leif Flemming Larsen.

Er det en mere kommerciel og aggressiv strategi I nu lægger op til?

“Det kan du godt sige. Vi har indtil nu haft en slags socialistisk fordelingsøkonomi, hvor alle kunder betaler de samme enhedspriser. Men det er ikke alle, der aftager det samme ydelser. Så vores økonomiafregninger skal gøres mere kommercielle, så det bliver mere gennemskueligt for kunderne.”

“Vi skal beslutte, om vi skal udnytte det apparat, vi har, til at tage andre kunder ind og på den måde gå i konkurrence med udbydere som KMD, NNIT og CSC. I dag er vores strategi, at det gør vi ikke. Men det er endnu for tidligt at sige, om vi vælger at gå den vej,” slutter det fra Leif Flemming Larsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Erling Jensen.

Læs også:

Finanssektorens vilde it-boom slet ikke slut endnu: Ny bølge af digitale investeringer venter

Job i massevis: Danske it-folk har trodset krisen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>