Intels server-processor kommer nu til bærbare

Intels Xeon-processorer er mest benyttet i servere og stationære arbejdsstationer, men nu vil Intel også bruge de kraftige processorer i de bærbare udgaver af computere.

På forkanten af næste uges udviklerkonference, Intel Developer Forum (IDF), har processorgiganten annonceret sin første Xeon-model, der er beregnet til bærbare pc’er.

Den har fået det knap så mundrette navn Xeon E3-1500M v5, og den er baseret på Intels nye processorarkitektur, som hedder Skylake.

Intels sjette gerneration af Core-processorer lover bedre ydeevne og et mindre energiforbrug – og et par andre smarte ting, som du kan læse om her: Mød Intels nye Core-processorer: Skylake

Et voksende marked
Intel skriver i et blogindlæg, at flere designere, indholdsproducenter, arkitekter og ingeniører ønsker arbejdsstationsydelse i transportabelt format, hvilket angives som baggrunden for, at Intel nu har valgt at bygge Xeon til bærbare.

Ifølge analysehuset IDG er salget af mobile arbejdsstationer da også vokset stødt gennem de seneste seks kvartaler.

Ud over at være baseret på Skylake vil de Xeon-baserede maskiner understøtte Intel vPro-teknologi med hardewarebaserede sikkerhedsløsninger og fjernadministration.

Ligeledes vil der være mulighed for at anvende Thunderbolt 3, der bruger en USB Type-C-port og kombinerer det bedste fra både Thunderbolt og USB i et kabel.

Det kommer helt sikkert flere detaljer om Xeon til de bærbare på Intel Developer Forum, hvor Computerworld deltager.

Læs også:
Moores lov på standby: Intel laver helt uventet endnu en 14 nm chip

Efter silicium: IBM på vej med vild syv nm-processor

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>