Bølge af smartphones med mulighed for mere end 200GB lagerplads på vej

I takt med at vores telefoner bliver kraftigere og kraftere, genererer vi mere og mere data på vores telefoner i form af musik, (højopløselige) foto og film og mange andre ting, ligesom styresystemerne til vores smartphones løbende vokser i omfang.

Det lægger alt sammen hurtigt beslag på den lagerplads, som vores smartphones er udstyret med.

Men det skal være slut nu, er signalet fra en hel række smartphone-producenter, som på World Mobil Congress-mobilmessen i Barcelona, har præsenteret smartphones, der vil blive i stand til at lagre hidtil usete mængder data.

De tror, at netop evnen til at rumme al nødvendig data, kan blive et vigtigt parameter i fremtiden for mobil-kunderne.

Fælles for smartphones-producenterne er, at de satser på eksterne SD-kort som centrale storage-elementer i telefonerne.

Det vil på HP’s kommende Elite X3 således blive muligt at lagre op til 2TB data via et SD-kort, mens Samsungs Galaxy S7 og S7 Edge vil kunne lagre op til 200GB via SD-kort.

Den interne lagerplads vil kun være på 32GB.

Den tidligere model af Galaxy – S6 – har ikke noget SD-slot og kan derfor kun lagre 128GB i den interne flash-storage i topmodellen.

Direktøren for SD Assocation, Brian Kumagai, siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at den højest mulige kapacitet for SDXC-kort for tiden er 512GB, men at udviklingen går så hurtigt, at den maksimale kapacitet meget vel kan runde 1TB inden for det næste års tid.

Den maksimale teoretiske overførsels-hastighed for SD-kort er for tiden 312 Mbps, men der findes ingen kort på markedet, der har været i stand til at opnå denne hastighed.

Typisk ligger overførselshastigheder for SD-kort med meget lagerplads i omegnen af 100 Mbps, mens kort, med mindre lagerplads, typisk har lidt højere overførselshastigheder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>