Google-selskab vipper Apple af pinden som verdens mest værdifulde virksomhed

Så er der tronskifte i toppen af it-giganternes hierarki, hvor Apple ikke længere er det mest værdifulde selskab i verden.

Den position indtages nu af det nystiftede selskab Alphabet, der blev stiftet i oktober 2015.

Alphabet har blandt andet Googles velsmurte reklamemaskine, den populære videoplatform Youtube og den stærkt udbredte Android-platform til at skovle sin milliarder ind med.

Læs også: Oracle afslører: Så vild en forretning er Android for Google – milliarderne vælter ind

Ved aflæggelse af sit regnskab for fjerde kvartal lød Alphabets indtjening på 36,6 milliarder kroner.

Det er en forøgelse på selskabets - tidligere kendt som Google – indtjening på 35 milliarder kroner på samme tidspunkt sidste år.

Regnskabet sendte Alphabet-aktien på himmelflugt med en stigning på ni procent, hvilket betød, at Alphabets markedsværdi ramte 4.239 milliarder kroner mod Apples markedsværdi på 3.992 milliarder kroner.

Det skriver blandt andre BBC.

Positionen kan forsvares
Om Google – det vil sige Alphabet – kan fastholde sin position i den absolutte top, mener flere analytikere er plausibelt.

Læs også: Derfor bygger Google hele butikken om og lægger alting ind under det nye selskab ‘Alphabet’

For selskabets nuværende position som det mest værdifulde selskab i verden kommer på et tidspunkt, hvor Alphabet har kastet sig over et væld af lovende teknologier som eksempelvis selvkørende biler.

Samtidig bliver Apple klandret for at mangle innovationsevne, og senest har Apple varslet, at salget af selskabets fedeste indtægtskilder – iPhone-telefonen – vil falde i næste kvartal. Sker det, vil det være første gang, siden telefonen blev lanceret af Apple-stifter Steve Jobs i 2007.

Det skulle dog være ganske vist, at også Apple i lighed med Google og mange andre teknologivirksomheder arbejder på en smart bil, der er klar inden for en lille håndfuld år.

Det kan du læse mere om her: Apple sætter turbo på bil-udvikling med kæmpe-afdeling: Apple-bil vil være klar i 2019

Læs også:
Mød Alphabets seks milliard-forretninger – Google er kun den ene

Apple skovler penge ind på iPhone – men salg af iPad falder faretruende

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>