It-firma rykker til Københavns centrum: De dygtigste it-folk gider ikke arbejde i Farum



Det kræver en adresse i Københavns City. hvis man vil lokke de bedste it-folk til, lyder det fra direktør i 2ndC, Jesper Bergstedt.

Manglen på dygtige it-folk er nu så voldsom, at en firmaadresse i en af Københavns forstadskommuner i sig selv gør det svært at tiltrække de bedste it-folk.

Sådan er situationen for det nordsjællandske it-firma 2ndC, som efter otte år med base i Farum netop har rykket teltpælene op for at flytte det 24 mand store firma de 25 kilometer til en adresse på Kongens Nytorv i det centrale København.

“I Farum har vi ad flere omgange skullet bruge folk. Og når det gælder almindeligt kontorpersonale har vi fået omkring 100 ansøgninger på et jobopslag. Men at søge it-teknikere og udviklere har i praksis være umuligt. Dem vi har fået, har vi fundet gennem netværket hos de medarbejdere, der var i firmaet i forvejen, som har inviteret folk ud for at se, hvad vi lavede,” fortæller Jesper Bergstedt, der er direktør og stifter i det 25 år gamle firma.

“Selv om vi har brugt nogle af de største og dygtigste headhuntere i branchen, så er de kommet tilbage til os med beskeden om, at der er ikke nogen, der vil til Farum,” siger han.

Men efter af 2ndC her ved årsskiftet er flyttet til Københavns City er der vendt op og ned på situationen.

“Allerede da vi for et lille år siden besluttede, at vi ville flytte til København, siger det vupti. Så får vi på én gang fem kandidater, som er superkvalificerede. En af de allerdygtigste har direkte sagt, at udsigten til, at vi ville flytte ind til city var den vigtigste grund til, at han har valgt os,” fortæller Jesper Bergstedt.

Han erkender, at en del af rekrutteringsproblemet hænger sammen med, at man i 2ndC er kræsne og stiller høje faglige krav til nye medarbejdere.

“Vi kan da sagtens få ansøgere. Men de mennesker, der henvender sig, er bare ikke særlig dygtige. Hvis du vil have de bedste af de bedste – og det lever sådan nogen som os af at have – så er det tæt på umuligt,” siger Jesper Bergstedt.

Læs også:

It-firmaer skriger på arbejdskraft – men svigter når det gælder efteruddannelse af egne folk

“Vi vil hellere uddanne vores ansatte og risikere at de rejser, end at lade være med at uddanne dem og så risikere, at de bliver”

Nej tak til vækst: Hvorfor frasorterer it-branchen medarbejdere, der ikke taler dansk?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>