Microsoft køber hot kode-platform: Det kan Xamarin bruges til

Microsoft har længe haft problemer med at lokke udviklere til at udvikle allerede populære mobil-apps til Windows-platforme – ikke mindst de mobile.

Med købet af app-selskabet Xamarin kan noget af problemet af formodentlig afhjælpes.

For Xamarin tjener netop dets penge på et værktøj, som lader udviklere udvikle apps til både iOS, Android og Windows med den samme C# kode.

Xamarin og Microsoft har samarbejdet i et stykke tid, og Xamarins software er i forvejen integreret i blandt andet Office 365 og Microsoft Azure.

Miscrosofts vicedirektør for cloud og enterprise, Scott Guthrie, lover da også en endnu dybere intergration af Xamarin i Microsofts univers.

“Med dagens opkøb vil vi gå meget videre for at gøre vores udviklingsværktøj bedre med en dybere integration,” lyder det fra Scott Guthrie i en pressemeddelelse.

Alt godt begynder med en serenade
Det er bestemt ikke alle, der er overraskede over Microsofts køb af Xamarin.

Tech-journalister og andre kloge hoveder har ventet på købet af Xamarin, og endda det forudgående Ximian, så langt tilbage som 2003.

Dengang erklærede Microsofts udvikler Don Box selskabets kærlighed til Ximian og dets grundlægger Miquel de Icaza i en af de smukkeste sange, en nørd nogensinde har sunget til en anden.

Læs også: Video: Så hurtigt kan du omdanne din iOS-app til en Windows Universal app

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>