Ny aftale: Stigende antal Android-telefoner kommer med Microsoft-apps som ikke kan slettes

Acer hopper med på vognen af producenter, som præinstallerer Microsoft-apps såsom Word, Excel, PowerPoint og Outlook på selskabets Android-tablets og smartphones, inden de kommer ud til kunderne.

Altså de apps, som du ellers selv gratis kan hente fra Googles Play Store.

Det får gruppen af smartphone-producenter, som præinstallerer Microsoft-apps, op på 32 i alt.

De tæller blandt mange andre store producenter som Samsung, Sony og LG.

Det skriver Microsoft i et blogindlæg.

Kan ikke fjerne dem igen
På langt de fleste smartphones i dag medfølger der en række apps, som mange ikke anvender, og som dermed ender med at samle digitalt støv i en mappe et sted.

Samsung-telefoner leveres blandt andet med en Notat-app, fitness-appen S Health og S Voice-assistenten.

Det gælder for dem alle, at ikke mange brugere anvender dem, men de kan ikke fjernes.

Disse apps kaldes normalt for ‘bloatware.’

Det er en antagelse, som blev bevist tilbage i 2014, da et analysebureau undersøgte brugen af præinstallerede apps: Nu bekræftes det som alle vidste: INGEN bruger Samsungs bloatware.

Det bliver ikke bedre af, at du ofte ikke kan slette mange af de præinstallerede apps såsom Notes på en Samsung-telefon, præinstallerede spil på en Huawei-telefon eller netop Word på en smartphone fra LG.

På en Samsung-telefon kan du ikke slette Microsofts Office-apps – kun deaktivere dem, hvilket betyder, at appen stadig fylder på din telefon, men ikke ligger og fylder.

Hvorfor installeres det overhovedet?
At producenter vælger at installere tredjeparts-apps på sine produkter er ikke nyt.

Pc-producenterne har gjort det i årevis for at sænke priserne på især de i forvejen billigste computere.

HP har længe været hadet for det af forbrugere, og Lenovo har været i pressens søgelys indtil flere gange på grund af fejl eller sikkerhedsproblemer i netop tredjeparts-programmer.

Forbrugerne hader det så meget, at Microsoft selv sælger computere med en “Signature Edition” i USA, hvilket er computere uden bloatware, men til en lidt højere pris, og Google har succes med sine Nexus-telefoner, som også kommer uden bloatware.

En af grundene til at Microsoft vælger at lave aftaler med producenterne kan handle om patentaftaler.

Microsoft har utallige patenter – specielt efter købet af Nokia – som smartphone-producenter skal betale royalties for at benytte.

ZDnets Microsoft-journalist, Mary Jo Foley, skriver, en del af patentaftalerne med Microsoft og producenterne kan være at udstyre sine smartphones med Microsofts tjenester og apps, hvilket i sidste ende kan føre til flere Office 365-abonnenter hos Microsoft.

Læs også: Microsoft i fuld gang med at udvikle Android-apps: Her er fem anderledes apps fra Microsoft

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>