Efter katastrofale salgstal: Ny stor fyringsrunde i Microsoft

Som vi fortalte i sidste uge, har Microsofts markedsandel på smartphone-markedet nu taget endnu et katastrofalt dyk til blot 0,7 procent af det globale marked.

Det har fået Gartner til at tvivle på fremtidsudsigterne for Microsofts mobil-projekt. Læs om det her.

Men nu koster de ringe salgstal også dyrt på de interne linjer hos Microsoft, hvor et stort antal medarbejdere mister jobbet. Det meddeler Microsoft i en netop udsendt pressemeddelelse.

I alt 1.850 stillinger i selskabet skal nedlægges, lyder beskeden, der vel at mærke kommer, efter at Microsoft i forvejen har været ramt af store fyringsrunder i mobil-afdelingerne efter opkøbet af Nokia i 2013.

“Vi fokuserer vores mobilindsats, hvor vi har differentiering – hos virksomheder, der sætter pris på sikkerhed, styring og vores Continuum, og hos forbrugere, der sætter pris på det samme,” udtaler Microsoft-topchef Satya Nadella.

“Vi vil fortsætte med at innovere på tværs af enheder og med vores cloud-services på tværs af alle mobile platforme.”

Her rammer fyringerne
Det er først og fremmest i Nokias hjemland, Finland, at den nye fyringsrunde rammer – her skal op til 1.350 stillinger i Microsoft Mobile Oy nedlægges. Dertil kommer yderligere 500 stillinger globalt.

“Handlingerne, der er relateret til dagens meddelelse, ventes i det store hele at være udført ved udgangen af kalenderåret og vil være helt fuldført i juli 2017, ved udgangen af selskabets næste regnskabsår,” lyder det videre fra Microsoft.

Læs også: Microsofts smartphone-salg i katastrofalt dyk: Ekspert tror ikke længere på projektet

Dagens melding fra Microsoft kommer under et år efter, at selskabet valgte at fyre 7.800 medarbejdere på grund af udfordringerne på mobil- og smartphonemarkedet.

Da det skete i juli sidste år, foretog Microsoft samtidig en kæmpe-afskrivning på 7,6 milliarder dollar – omkring 51 milliarder kroner – på købet af Nokias mobil-division, som Microsoft i sin tid overtog for omkring 40 milliarder danske kroner.

Også i forbindelse med den nye fyringsrunde nedskriver Microsoft værdien – denne gang med omkring 6,4 milliarder kroner.

Annonce:


Er det ved at være slut?
Den seneste Gartner-opgørelse over det globale salg af smartphones viste, at Windows-telefonerne i første kvartal 2016 fyldte blot 0,7 procent af det globale marked.

Der er ikke kun tale om et dramatisk fald i markedsandelen for Microsoft, men også i antal solgte smartphones.

Hvor der i første kvartal 2015 blev solgt 8,2 millioner Windows-smartphones på globalt plan, faldt det i første kvartal i år til 2,4 millioner smartphones. 

Læs også: Analyse: Google tager førertrøjen, Apple satser på det sikre, og Microsoft er hægtet af

Gartner-analytiker Anshul Gupta udtalte i den forbindelse til Computerworld, at Microsoft får svært ved at sikre en meningsfuld position på markedet.

“Vi ser ikke rigtig, at Microsoft vil hente markedsandele på smartphone-markedet i de kommende år,” udtalte Anshul Gupta til Computerworld.  

“Hvis du skal have en meningsfuld markedsandel, vil det sige over fire-fem procent, og for at få det, skal du have fat i forbrugerne.”

“Jeg ser, at Windows som et smartphone-økosystem mister tiltrækningskraften i forbrugersegmentet,” lød konklusionen fra Gartner-analytikeren.

Læs også:

Microsofts smartphone-salg i katastrofalt dyk: Ekspert tror ikke længere på projektet

Analyse: Google tager førertrøjen, Apple satser på det sikre, og Microsoft er hægtet af

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>