Googles hovedkvarter ransaget af 100 personer fra myndighederne

De franske skattemyndigheder ransagede tirsdag morgen den amerikanske søgegigant Googles hovedkontor i centrum af Paris.

Det skriver blandt andet den britiske avis The Guardian.

Ifølge avisen gik aktionen i gang klokken 05.00 tirsdag morgen, og den blev gennemført af knap 100 personer fra de franske skattemyndigheder.

Ransagningen kommer i kølvandet på, at de franske skattemyndigheder sidste år åbnede en undersøgelse af Google for økonomisk bedrageri og organiseret hvidvaskning af penge.

Læs også: Europæiske stormagter stiller sig i kø: Vil vride flere skattepenge ud af Google

Google udsendte tirsdag en pressemeddelse, hvor virksomheden slår fast, at den overholder fransk lovgivning og samarbejder fuldt og helt med myndighederne.

Multinationale virksomheder møder kritik
Multinationale virksomheder er gennem de seneste år blevet mødt af stigende kritik for skatteoptimering, hvor overskud bliver flyttet fra lande med høj skat til lande som eksempelvis Irland, der har lav selskabsskat. 

En debat der har fået ekstra brændstof efter frigivelsen af de såkaldte Panama Papers.

Læs også: Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Tidligere på året betalte Google knap 1,3 milliarder kroner i ekstraskat til Storbritannien, og efterfølgende har lande som Italien, Tyskland og Frankrig stillet lignende krav

I følge The Guardian kræver de franske myndigheder, at Google skal tilbagebetale intet mindre end 11,9 milliarder kroner til den franske stat.

Men også en virksomhed som McDonalds står for skud, og ifølge Guardian kræver de franske myndigheder, at den amerikanske burgerkæde tilbagebetaler 2,2 milliarder kroner til den franske stat.

Læs også:

Google sender milliard-omsætning ud af Danmark   

Eksperter: Googles skat er sandsynligvis helt i orden 
Frank Aaen: Google undgår dansk skat med vilje

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>