Microsoft fjerner mulighed for blokering af Windows Store-butik i Windows 10 Pro

Windows-fabrikanten Microsoft har indtil for nyligt tilladt administratorer at blokere for adgangen til Microsoft-butikken Windows Store via styresystemet Windows 10 Pro.

Blokeringsmuligheden frafalder nu for de virksomheder, som kører med Pro-versionen af Windows 10, som er målrettet små og mellemstore virksomheder.

Dermed er det nu kun de fuldfede Enterprise- og Education-versioner af Windows 10, hvor adgangen til Windows Store kan lukkes ved at konfigurere i brugerpolitiken.

Det skriver The Register.

Microsoft: Vi giver muligheder
It-nyhedsmediet har siden spurgt Microsoft, hvorfor blokeringsmuligheden for Windows 10 Pro-brugere er forsvundet for omkring en måned siden.

Microsoft indleder sit svar med at erkende, at det nu kun er Enterprise- og Education-brugere, der kan lukke for medarbejderne og de studerendes muligheder for at handle ind i Windows Store i business-versionerne.

“Microsoft er fokuseret på at hjælpe virksomheder med at administrere deres miljø, mens folk får muligheder for at vælge de apps og enheder, som de bruger til at være produktive på tværs af job og i livet,” lyder det fra Microsoft.

Du skal opgradere for fuld kontrol
Samtidig bliver det understreget, at den noget mere omfattende Enterprise-version med krav om yderligere opgradering, giver it-professionelle den bedste kontrol over en virksomheds enheder.

Microsoft skriver, at Windows 10 Pro tilbyder en delmængde af de egenskaber fra Windows Pro, hvor der kun er begrænsede administrationskontroller.

“Muligheden for at blokere for adgangen til Windows Store er typisk for de organisationer, der vil have mere kontrol over virksomhedens enheder. Det passer til værdien af Windows 10 Enterprise,” skriver it-giganten til The Register.

Med andre ord: hvis du vil undgå, at medarbejdere hænger ud i Windows Store i arbejdstiden med eller uden firmakreditkortet i hænderne, er du tvunget til at opgradere til Windows Enterprise.

Læs også: 

Her er de syv forskellige versioner af Windows 10

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>