Vildt vækstmål for Power-ejer: Omsætningen skal tredobles i Danmark



Expert-koncernen har ved en intern præsentation afsløret sine 2020-mål for omsætning i den fire skandinaviske lande (tallene er i svenske kroner)
Kilde: it24

Retail-koncernen Expert vil inden for de kommende fem år mangedoble sin omsætning i Danmark. Det fremgår af et internt dokument, som Computerworlds svenske søstermedie it24.se har offentliggjort.

Ifølge dokumentet regner Expert-koncernen med at øge sit salg i Danmark fra godt en milliard danske kroner i 2015 til 3,5 milliarder i 2020.

Tallene fra Expert stammer fra en intern præsentation af koncernens seneste fem års-plan.

Langt hovedparten af væksten skal givetvis komme fra den nyetablerede elektronikkæde Power, som i perioden frem til 2020 har planlagt at åbne i alt 25 nye megavarehuse rundt om i Danmark.

Læs mere her: Nu begynder Experts slagsmål med Elgiganten: Nye kæmpevarehuse åbner i Danmark

Skal Expert indfri sine ambitioner, kræver det, at Power tager store markedsandele fra sine danske konkurrenter, hvor især Elgiganten er en stærk modstander.

Dermed er der lagt op til endnu et hårdt slag i kampen om markedet for forbrugerelektronik.

Computerworld har forgæves søgt at få en kommentar til tallene fra direktør i Power-kæden, Jesper Boysen, og Experts norske koncernchef, Ronny Blomseth.

Kamp om markedsandele
Expert/Power vilde vækstplaner får dog flere kendere af det danske marked for forbrugerelektronik til at spærre øjnene op.

“Det lyder som en aggressiv plan,” lyder en tør kommentar fra en kilde hos en af Experts leverandører, som samtidig lader det skinne igennem, at de ambitiøse vækstplaner nemt kan lide skibbrud i et marked, som er præget af stagnerende salg af mobiltelefoner, pc’er og tablets, plus at forbrugerne generelt er tilbageholdende med trække tegnebogen op ad lommen.

Ekspert i detailhandel, Dorte Wimmer fra Retail Institute Scandinavia, er dog ikke overrasket over de store ambitioner i Expert-koncernen.

Hun mener, at Experts satsning på Power-kæden først og fremmest er rettet mod Elgiganten. Men krigen mellem de mastodonter kan også blive hård for de mindre spillere i markedet, siger hun.

“Når Power går ind så massivt, er der ingen tvivl om, at selskabet vil tage fra de eksisterende spillere. Og det interessante er, hvor meget Power vil tage fra Elgiganten og hvor meget selskabet vil tage fra andre,” siger Dorte Wimmer.

Hun peger dog samtidig på, at Expert endnu ikke har fundet en klar strategi for, hvad man vil stille op med de traditionelle og mindre Expert-butikker, hvoraf mange er drevet via franchise-tagere.

“Experts stærkeste kort er Power. Ser man på Power-butikkerne, er der ingen tvivl om, hvor inspirationen kommer fra. Smertensbarnet bliver de eksisterende Expert-butikker. Power skal gentænke, hvad selslabet skal med de butikker,” siger Dorte Wimmer.

Læs også:

Elgiganten skovler penge ind: Pengekassen fyldes til kommende krig mod Power-kæden

Presset og desperat: Derfor er Expert tvunget til at åbne masser af nye butikker

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>