Forgæves jagt på kabelbrud: Tusindvis uden internet og tv i København på tredje døgn

Et kabelbrud et eller andet ukendt sted på Vesterbro eller Sydhavnen i København er formentlig årsagen til, at tusindvis af Yousee kunder på tredjedagen stadig står uden internet, tv og telefoni.

Povl Damstedt Rasmussen fra TDCs presseafdeling oplyser, at man endnu ikke har fundet årsagen til fejlen, men at den med al sandsynlighed skal findes et eller andet sted i forbindelse med det ret omfattende vejarbejde og byggeri i området omkring Enghavevej i København, der også dækker ombygningerne på Carlsberg-grunden.

Første melding gik ud på sms til kunderne i onsdags den 12. november klokken 11. Den gang forventede man, at fejlen ville være rettet klokken 16. Seneste sms blev sendt i dag med et håb om at online og tv-forbindelsen er oppe at køre i tid til Disney-sjov og Vild med Dans i aften.

Det er der dog intet der tyder på, for fejlen var endnu ikke lokaliseret fredag eftermiddag.

»Det er stærkt usædvanligt, at det tager os så lang tid at lokalisere fejlen. Havde det været kobbernettet kunne vi have målt os frem til hvor fejlen var, men det forholder sig anderledes med fiberkablet«, forklarer Povl Damstedt Rasmussen uden at ville bevæge sig ud i en nærmere teknisk forklaring.

Han oplyser dog, at TDC er ude at undersøge, hvor der graves i området og at selskabet på den måde håber at falde over gerningsstedet før eller siden. Hvor langt tid der kan gå, tør han ikke spå om.

15.05: Update fra TDC:

*Vi har fået tv-signal igennem i København V.

Det er lykkedes at koble en midlertidig vogn med tv-signal på kablerne i København V. Her er et indtil videre lykkedes at koble DR1 og Kanal 5 (sender landskamp i aften) på kablerne, og vi vil arbejde på at få flere kanaler op at køre hos beboerne omkring Enghavevej/Istedgade.*

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>