Hemmelighedsfulde Google overtager Nasa-rumcenter med ikonisk hangar

Googles datterselskab Planetary Ventures overtager lejemålet på Nasas berømte flyveplads, Moffett Federal Airfield. Det skriver BBC.

Allerede nu bruger Googles privatfly landingsbanen, der ligger fire kilometer fra firmaets hovedsæde, Mountain View, Californien, og har to landingsbaner. Men noget kunne tyde på, at det ikke er for at komme hurtigt på arbejde, at Google har overtaget pladsen på en 60-årig lejekontrakt.


Hangar One på Moffett Airfield. Foto: Nasa Ames Research Center

I kontrakten overtager Planetary Ventures blandt andet den ikoniske Hangar One, der er en af verdens største fritstående bygninger, som spænder over 32.000 kvm og er bygget i 1931. Nasas pressemeddelelse opremser, hvad pladsen skal bruges til:

‘Forskning, udvikling, samling og test inden for rumfartsrelaterede opdagelser, flyvning, robotter og andre teknologier, der endnu blot er på udviklingsstadiet.’

Meddelelsen bemærker, at ‘mens Nasa forhøjer sin tilstedeværelse i rummet, tager vi skridt i retning af at reducere vores aftryk på Jorden’.

Læs også: DTU’s film af Månen og Jorden set fra rummet begejstrer verden rundt

Prisen for at lease området i 60 år er på knap 7 milliarder danske kroner, og Google forpligter sig herved til at sætte netop Hangar One og to andre træhangarer i stand for en formodet sum på små 1,2 milliarder kroner.

Det vides endnu ikke med sikkerhed, om Moffett Federal Airfield igen skal huse rumaktiviteter, og det har været rygtet, at lejerne er en tom skal af et firma, der har penge med fra ejendomssektoren. Omvendt har Google-grundlæggerne, Larry Page og Sergey Brie, ifølge BBC en velkendt interesse for rummet, og firmaet har før opkøbt firmaer inden for satellit- og robotteknologi.


Hele området med landingsbanerne. Foto: Nasa Ames Research Center

Samtidig står de bag konkurrencen om en præmie på knap 180 millioner kr. til det private firma, der kan landsætte en robot på Månen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>